Bir saatlik sözlü savunma 450 TL

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet, 2020 yılı için belirlenen yeni avukatlık ücret tarifesinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Büroda avukatların bir saatlik sözlü danışma ücreti 450 TL. Çağrı üzerine gidilen yerlerde sözlü danışma ücreti 935 TL, tüketici mahkemelerinde takip edilen davalar ise bin 700 TL oldu" bilgisini verdi

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren "Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda belirlenen yeni parasal sınırlarlarla" ilgili basın açıklamasın da bulundu. "6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 68. madde ve Tüketici Hakem heyetleri yönetmeliğinin 6. maddelerinde yer alan parasal sınırların arttırılmasına ilişkin tebliğ 31 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı" bilgisini veren Emanet, "Buna göre tüketicilerimiz; 6.920 TL'ye kadar olan başvurularda İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine, 6.920 TL ile 10 bin 390 TL arasındaki uyuşmazlıklarda Büyükşehir statüsünde olan illerde İl Tüketici Hakem Heyetlerine, 10 bin 390 TL üzerinde bulunan uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemelerine başvuruda bulunulacak" açıklamasını yaptı.

Hizmet vermeye devam ediyoruz
Tüketicilerin başvurularda iki seçim hakkı olduğunu belirten Emanet, "Başvuru tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu yerde görevli olan tüketici hakem heyetine ya da mal veya hizmeti sunan satıcının adresindeki yer hangi ilçe ise oradaki ilçe tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacaklar. 2020 yılı için belirlenen yeni avukatlık ücret tarifesine göre de büroda avukatların bir saatlik sözlü danışma ücreti 450 TL olarak belirlenirken çağrı üzerine gidilen yerlerde sözlü danışma ücreti ise 935 TL, tüketici mahkemelerinde takip edilen davalar ise bin 700 TL oldu" dedi. Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği olarak tüketicilerin sorunlarıyla uğraşmaya devam ettiklerini belirten Emanet, "Tüketicilerimizi bilgilendirip, bilinçlendirmeye ilk günkü heyecan ve azimle, gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri