ATM’ye kartı soktuğunuz anda başınıza gelebilir! Şifre girerken ne olursa olsun bunu yapmayın!

Bankalar tarafından son dönemlerde yapılan açıklamalarda, vatandaşlar dolandırıcılık girişimleri tarafından uyarılıyor. Yapılan uyarılarda, ATM’de kartla işlem yapan vatandaşlara dolandırıcıların ATM’leri hedef aldığı belirtildi.

Dünya genelinde milyarlarca insan her gün ATM’ler aracılığıyla para işlerini hallediyor. Ülkemizde de çok yaygın şekilde kullanılan ATM’ler, özellikle son dönemlerde dolandırıcıların hedefi olmuş durumda. ATM’de işlem yapan vatandaşların bu dolandırıcılık girişimleri karşısında çok dikkatli olması gerekiyor. Bankalar, son dönemlerde konuya ilişkin olarak vatandaşları uyarıyor.

Son günlerde, ATM aracılığıyla para işlemleri yapan vatandaşlar için önemli bir konu gündeme geldi. Uzmanlar, vatandaşların ATM işlemlerini yaparken şifre girme noktasında çok dikkatli olması gerektiğini, her zaman şifreyi gizli şekilde girmeleri gerektiğini belirtiyor. Kart şifrelerinin gizli tutulması gerekiyor ve uzmanlar, kart şifreleri girilirken başkaları tarafından görülmediğine emin olunması gerektiğini ifade ediyor. İşte detaylar…

ŞİFRE GİRERKEN BUNA DİKKAT EDİN

Hemen hemen her vatandaş günümüzde para işlemlerinin büyük bir kısmını ATM aracılığıyla gideriyor. Para çekme ve para yatırma işlemlerinin sıklıkla kullanıldığı ATM’ler konusunda vatandaşlar, uzmanlar tarafından uyarılıyor. Uzmanlar, ATM kullanırken şifrelerin olabildiğince gizli tutulması gerektiğini, şifreyi tuşlarken vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

DOLANDIRICILIK RİSKİNİ AZALTIYOR

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılarda, vatandaşların çevre ve cihaz kontrolü yapması gerektiği de belirtiliyor. Buna göre ATM’de şifre girerek işlem yapmadan önce vatandaşların etrafta şüpheli hareketlere ve cihaza takılmış olan farklı materyallere karşı dikkatli olmaları gerekiyor. ATM’lerde takılı bir cihaz olup olmadığının kontrol edilmesinden sonra kartla işlem yapılması gerektiği belirtilirken, bu kontrollerin dolandırıcılık riskini de azaltacağı belirtiliyor.

KART ATM’YE SIKIŞIRSA NE YAPILMALI?

Uzmanlar, kartın ATM’de sıkışması durumunda vatandaşların panik yapmaması gerektiğini ve hızlı bir şekilde ATM üzerindeki numarayı aramaları gerektiğini belirtiyor. Söz konusu numaranın aranması ve yardım istenmesi gerekiyor. Ayrıca uzmanlar, kart şifresi belirlerken vatandaşların doğum tarihi, herhangi bir futbol takımının kuruluş tarihi, telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilecek şifrelerin tercih edilmemesi gerektiğini de dile getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri