Arapların gözdesi Beylikdüzü

Yabancıya konut satışı yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 oldu. Yüksekdağ Gayrimenkul Kurucu Ortağı Celal Yüksekdağ, yaptıkları fizibilite sonucu Beylikdüzü'nün bu anlamda Arapların gözdesi olduğunu söyledi. Yüksekdağ, yaptıkları konutları Arapların aile yaşantısına uygun şekilde dizayn ettilerini belitti .

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, yabancıya konut satışı, yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim 2017’de ilk sırayı bin 321 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 465 konut satışı ile Antalya, 121 konut satışı ile Bursa, 108 konut satışı ile Yalova ve 93 konut satışı ile Aydın izledi. İstanbul‘da yabancıların taleplerine karşılık verebilecek konut stoğunda ise Beylikdüzü’nde Evim Yüksekdağ projesi aile konseptiyle öne çıkıyor.

En çok Suudiler aldı
Ülke uyruklarına göre en çok satışı Suudi Arabistan vatandaşları yaptı. Ekim ayında Suudiler 528 konut satın aldı, onları 344 ile Irak vatandaşları, 278 konut ile Azerbaycan ve 154 konut ile Kuveyt vatandaşları takip etti. İstanbul’un hızlı gelişen yerlerini yatırım fırsatı olarak değerlendiren Arapların gözdesi Beylikdüzü bölgesi oldu.  HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri