Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! O ödemeler bayramdan önce hesaplara geçiyor! Toplamda 2,7 milyar lira ödeme yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu! Kurban Bayramı nedeniyle o ödemeler erkenden ödenmeye başladı. Toplamda 2,7 milyar lira ödeme yapılması planlanıyor.

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara maaş ve sosyal yardım ödemeleri yapılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan karar ile engelli ve yaşlı aylıklarının ödemeleri erkene çekildi.

28 Haziran’da idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde ilgili vatandaşların hesaplarına geçen sosyal destek ödemeleri hesaplara geçmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından konuya ilişkin duyuru yapıldı.

ÖDEMELER HESAPLARA GEÇMEYE BAŞLADI!

Kabine Toplantısı sonrasında kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birçok farklı kalemde vatandaşlara ödemelerin Temmuz ayından önce Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatırılacağı müjdesi verilmişti. Temmuz ayında yapılacak ödemelerin öne çekilmesinin ardından 1,4 milyon vatandaşa bugün itibariyle ödemeleri yapılmaya başladığı aktarıldı.

Temmuz ayında yapılacak ödemelerin öne çekilmesinin ardından bakanlık tarafından yapılan açıklamada 1,5 milyar TL’in yaşlı aylığı olarak, 1,2 milyar TL’nin ise engelli aylığı olarak hesaplara geçeceği belirtildi. Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından açıklama yapıldı.

BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından konuya ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarına destek olmak amacıyla yaşlı ve engelli vatandaşlara düzenli yapılan ödemelerin Kurban Bayramı öncesi hesaplara geçeceği bildirildi. Temmuz ayına ilişkin ödemelerin Kurban Bayramı nedeniyle ilgili vatandaşların hesaplarına erkenden geçtiği ifade edildi.

PTT üzerinden yapılan söz konusu ödemeler hesaplara aktarılmaya başladı. Vatandaşların hesaplarını kontrol ederek aldıkları ödemelerin hesaba geçip geçmediğini sorgulamaları mümkündür. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayrıca daha pek çok farklı kesim için sosyal destek ödemeleri de yapılmaya devam ediyor. Emeklilere 2.000 TL bayram ikramiyeleri ve emekli maaşları da yine Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesaplarına geçmesi bekleniyor. Birçok kişi için ödemeler yapılmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri