3 Eylül 2018 Dolar ve Euro kaç lira? Alış ve satış fiyatları

Yeni haftada nasıl başlayacağı merak edilen dolar ve euro pazartesi günü işlem görmeyi sürdürüyor.Vatandaşlar ve yatırımcılar da enflasyon rakamlarından etkilenen piyasaları takip ediyor. Peki dolar ve euro kaç lira? İşte detaylar...

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Cuma günü 6,50'nin üzerinde kalan dolar/TL, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından 6,62 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 7,67 lirada seyrediyor. Eylül ayının ilk iş gününde, haftaya 6,74 seviyelerini test ederek başlayan dolar/TL, ağustos enflasyon verileri sonrası 6,62'ye kadar indi. TCMB'nin açıklamaları sonrası düşüş güçlendi ve kur 6,52 seviyelerine kadar geriledi.

ENFLASYON SONRASI MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA
Euro/TL ise 7,67 lirada seyrediyor. Sert dalgalanmanın özellikle geçen haftanın son iki gününde devam ettiği dolar/TL, yeni haftaya düşük likidite ortamında yükselişle başladı ve bu sabah 6,74 lirayı test etti.

AĞUSTOS AYINDA YATIRIM ARAÇLARI
Bugün 3 Eylül ABD piyasaları 'Labor Day' (İşçi Günü) nedeniyle kapalı. Avrupa'da da imalat sanayi PMI verilerinin öne çıktığını ifade eden uzmanlar, dolar/TL'de 6,68 ve 6,80 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getirdi. Uzmanlar kurdaki oynaklığın TCMB'nin faiz artışı yapmasının beklendiği 13 Eylül'deki toplantısına kadar sürmesini bekliyor. Bu toplantıda 200-250 baz puanlık faiz artırım beklentileri dile getiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri