2025 Memur maaş zammı tablosu! 2025 En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaşı zamları için gözler Ocak ayına çevrilmiş durumda. Yapılacak zam ile beraber öğretmen, polis, avukat, mühendis gibi branşların maaşları değişmiş olacak. Peki 2025 en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

2024 Eylül ayında Ağustos enflasyon verisi açıklanmıştı. Verilere göre enflasyon aylık yüzde 2,47 olarak gerçekleşmişti. Son 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur maaş zammı da belli olmuş olacak.

Pek çok kişi yeni yılda emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Gözler artık Ocak ayına çevrildi. Peki en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

2025 MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren senenin 8. enflasyon verisi ilan edildi.

Verilere göre Ağustos ayında enflasyon aylık yüzde 2,47 olarak gerçekleşti. Bu bilgiye göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23, Ağustos ayı için de yüzde 2,47 zammı hak etmiş oldu.

Ayrıca kümülatif fark da verilere göre %5.77 oldu. Fakat bu zam Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplaması yapılmış olacak. Geriye kalan Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından son olarak maaşlara gelecek net zam belirlenmiş olacak.

İLK 6 AY YÜZDE 6, İKİNCİ 6 AY YÜZDE 5

Memur maaşları ile memur emeklisinin alacakları zam oranları farklı olacak. Aylıklara 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları eğer enflasyonun altında kalırsa gerçekleşmiş olacak. Eğer enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa bu defa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görmüş olacak.

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ NE OLDU?

Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları da ilan edildi.

Açıklanan sonuçlara göre piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları beklentisi yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e düşmüş oldu.

Ayrıca 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,71 iken, sayı bu anket döneminde yüzde 27,49 olmuş oldu.

Yine ek olarak 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sıraya göre yüzde 19,30 ve yüzde 18,38 şeklinde gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Benzin ve motorine zam geldi mi? İşte 25 Eylül güncel benzin, motorin ve akaryakıt fiyatları
2025 Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni yılın asgari ücret zammı belli oldu mu? İşte tahminler
Altında yeni rekor kırıldı! 25 Eylül altın fiyatları ne kadar? İşte güncel gram altın, yarım altın ve tam altın fiyatları

Ekonomi Haberleri