2025 Emekli maaşı zammı netleşiyor! 2025 En düşük emekli ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak?

Emekli vatandaşlar yeni yıl yaklaşırken en düşük emekli maaşını sorgulamaya başladı. Yapılacak zam ile beraber hem emeklilerin hem de memurların maaşları değişmiş olacak. Peki 2025 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Eylül ayının sonları gelirken, milyonlarca emekli vatandaş emekli zamlarını sorgulamaya koyuldu. 2024 Eylül ayında Ağustos enflasyon verisi açıklanmıştı. Verilere göre enflasyon aylık yüzde 2,47 olarak gerçekleşmişti. Son 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının sonrasında memur maaş zammı da belli olmuş olacak.,

Emekli ve memur zamları için gözler artık Ocak ayına çevrildi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2025 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekli, memur ve SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren senenin 8. enflasyon verisi ilan edildi. Açıklanan verilere göre Ağustos ayında enflasyon aylık yüzde 2,47 olarak gerçekleşti. Bu bilgiye göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23, Ağustos ayı için de yüzde 2,47 zammı hak etmiş oldu.

Ayrıca kümülatif fark da verilere göre %5.77 oldu. Fakat bu zam Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplaması yapılmış olacak. Geriye kalan Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından son olarak maaşlara gelecek net zam belirlenmiş olacak.

UZMAN İSİMDEN 15 BİN TL TAHMİNİ GELDİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun son olarak katıldığı bir canlı yayında 2025 Ocak zamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun, artık %49 ve 50 oranında zamları konuşmanın imkansız olduğunu belirtirken, en fazla yapılacak zam oranlarının %20 olacağını ifade etti.

Erdursun, ayrıca Ocak ayında en düşük emekli maaşına %20 zam beklediğini de belirtti. Bunun yanı sıra yeni en düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye tamamlanacağını söyledi.

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ NE OLDU?

Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.

İlan edilen sonuçlara göre piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları beklentisi yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e düşmüş oldu. Ayrıca 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,71 iken, sayı bu anket döneminde yüzde 27,49 olmuş oldu.

Bunun yanı sıra 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de belli oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sıraya göre yüzde 19,30 ve yüzde 18,38 oranlarında gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

2025 Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni yılın asgari ücret zammı belli oldu mu? İşte tahminler
Dolar fiyatlarında son durum ne? 25 Eylül Çarşamba euro ve dolar ne kadar oldu, kaç TL? Güncel euro fiyatları...
Polis katili Yunus Emre Geçti'nin annesi oğlundan defalarca kez şikayetçi olmuş: 'Adalet yerini bulsun'

Ekonomi Haberleri