10 Nisan Çarşamba son dakika EYT haberleri

Ekonomi ile ilgili kritik gelişmelerin yaşandığı günde son dakika EYT haberleri de araştırılıyor. Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019'da yapılan açıklamalarda EYT'liler için herhangi yeni bir gelişme var mı? İşte 10 Nisan Çarşamba son dakika EYT haberleri...

Milyonlarca insanın gelişmelerini takip ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni bir karar var mı? 10 Nisan Çarşamba günü ekonomi için önemli bir yol haritası olarak değerlendiriliyor. Nedeni ise Bakan Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019'daki açıklamaları. Bu sebeple herkes son dakika EYT haberleri kapsamında gidişatı öğrenmek istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan EYT açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. EYT ile ilgili, "EYT'de Demirel bir yanlışın içine düştü. Emeklilik meselesini eleştirmek için muhalefet teşvik ediyor. Erken yaşta emekliliğe karşıyız." dedi.

EYT nedir? EYT'liler ne istiyor
Son zamanlarda aktif bir şekilde kampanyalar yürüten ve bunu sosyal medyaya da yansıtan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyor.

Gündemde yok
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz haftalarda bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden EYT hakkında açıklama yaptı. Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) gündemlerinde olmadığını ifade etti. Bakan Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında." yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri