1 ton hurda demir fiyatı ne kadar oldu, hurda demirin kilosu ne kadar oldu?

Hurda demir ülkemizde en çok bulunan metal cinsidir. Bu yazımızda hurda demirlerin ne olduğunu ve hurda demir fiyatlarını inceleyeceğiz.

Hurda Demir Nedir ?

Hurda demir yeryüzünde en yaygın dördüncü mineral ve en yaygın metaldir. Dünyada bu kadar büyük miktarda demir bulunmasının dünyanın manyetik alanını etkilediği düşünülüyor. Demir, element formunda da olsa doğada bulunur. Ütülere pik demir ve pik demir denir. Pik demir zamanla ya da zaman içinde paslandığında etkisiz hale gelir ve hurda demir olarak adlandırılır. Hurda demir aslında tam olarak demir tanımına uyan ama artık kullanılmayan ve geri dönüşüm gerektiren demirdir.

Hurda Demir Nerelerde Kullanılır ?

Otomotiv ve gemi gövdeleri, demirin en çok kullanıldığı sektörlerin başında gelmektedir. Demir, inşaat sektöründe de yaygın olarak kullanılmaktadır. Otomobil endüstrisi çok hızlı bir şekilde yeni modeller piyasaya sürdüğü için, arabalara veya hurda arabalara da yüksek bir talep var. İnşaat sektörü ülkemizde de çok popüler olduğu için kentsel değişimlerle hurda metal sektörü ve pazarı oluşturmuştur. Çelik aslında bir demir alaşımı olduğu için demir ile aynı kategoride pazarlamak yanlış olmaz. Hurda metal, çürümemiş, deforme olmamış veya paslanmamış olması şartıyla, uygulamaya bağlı olarak birçok yerde kullanılabilir. Hurda metalin kullanım alanını işlevine ve yaşına göre sınırlamak doğru olacaktır. Hurda metal kullanmanızı önermiyoruz. Çünkü hurda metal muhtemelen işlevini kaybetmiş, paslanmış veya deforme olmuştur. Bu nedenle hurda metallerin geri dönüşüme gönderilmesi ve yeni ürünlerin oluşturulması gerekmektedir.

İnşaat Demiri Nedir ?

İnşaat demiri, beton içine yerleştirilen ve inşaat için özel olarak tasarlanmış çeliğin adıdır. Keresteler 12 metre boylarda üretilmektedir. Yapısal demir, aynı zamanda, kentsel planlama değişikliklerinin bir sonucu olarak şu anda kullanılmayan veya yıkılan binalardan toplanan binalardan veya diğer yapılardan elde edilen kullanılmamış demirdir. Hurda metal geri dönüşümde oldukça geniş bir yere sahiptir.

Hurda Demir Fiyatları

KP Hurda Demir Fiyatları8,30 ₺/Kg
Bonus Hurda Demir Fiyatları7,90 ₺/Kg
Ekstra Hurda Demir Fiyatları7,50 ₺/Kg
1. Sınıf Hurda Demir Fiyatları6,50 ₺/Kg
2. Sınıf Hurda Demir Fiyatları6,50 ₺/Kg
3. Sınıf Hurda Demir Fiyatları5,00 ₺/Kg
Demir Talaşı Hurda Fiyatları5,90 ₺/Kg
Teneke Hurda Fiyatları3,00 ₺/Kg
Pik Demir Talaşı Hurda Fiyatları2,00 ₺/Kg
İnşaat Yıkım Hurda Fiyatları6,70 ₺/Kg
İnşaat Demir Çubuğu Hurda Fiyatları8,55 ₺/Kg
Tufal Hurda Fiyatları0,00 ₺/Kg

1 Ton Hurda Demir Kaç TL ?

12mm - 32mm arası 15,30 TL/kg ve 1 ton fiyatı 15300 TL demir ton fiyatı olarak hesaplanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri