1 Eylül 2021 Çarşamba fındık fiyatları | Fındık kaç lira? Güncel fındık fiyatı burada

Karadeniz'de geçen 3 aylık sürenin ardından artık sıra satışlara geldi. Eylül ayının da başlamasıyla birlikte üreticiler ürünlerini en iyi fiyatla satabilmek, firmalar ise alabilmek adına sorgulamalarda bulunuyor. Ayrıca tüketiciler de sofralarına eklemek istedikleri kuruyemiş çeşidini en makul seviyelerde satın almanın yolunu arıyor. Binlerce ailenin geçimini sağlayan fındığa dair son dakika bilgilerini sizler için derledik. Peki, fındık kaç lira? 1 Eylül 2021 Çarşamba fındık fiyatları haberimizde yer alıy

Sonbbahar bugün başladı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte artık gözler satış fiyatlarına çevrildi. Düzce'den Artvin'e kadar binlerce kişinin geçimini sağladığı ve bundan sonraki sezon için umutlanmalarını devam ettirdiği ürünler yine en çok arananlar listesindeki yerini alıyor. Üreticiler kadar alım yapacak firmalar ve tüketiciler açısından da önemli bir yeri bulunan fındığın son günlerdeki fiyatları merak ediliyor ve öğrenilmek isteniyor. Peki, Fındık kaç lira? 1 Eylül 2021 Çarşamba fındık fiyatları haberimizde yer alıyor. 1 Eylül Çarşamba fındık fiyatları açıklandı mı? Kuzeyin gelir kaynaklarından biri olarak gündemdeki yerini koruyan ve son günlerde 30 lira bandına yükselip yükselmeyeceği konusundaki beklentilerle konuşulan fındık konusundaki araştırmalar başladı. Şehirlere göre değişen seviyelerde üreticilerin yanısıra ürtici firmalar ve sofralarına nasıl yansıyacağını görmek isteyen tüketiciler son bilgileri öğrenebilmek amacında. 1 Eylül Çarşamba günü fındık fiyatları kaç lira? Fındık fiyatları yükseliyor mu düşüyor mu? Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar? Fındık fiyatlarında son durum ne? İşte il il güncel fındık fiyatları. Ordu, Samsun, Çarşamba, Zonguldak, Kocaeli, Ünye, Giresun, Düzce, Sakarya, Fatsa, Akçakoca, Terme ve Trabzon gibi fındığın bol olduğu yerlerde güncel fındık fiyatları. Sizler de sahip olduğunuz fındıklara ve piyasaya yönelik fiyat yorumlarınızı haberimizin altında yer alan mesaj kısmından yazabilirsiniz. Sizce fındık fiyatları ne durumda? İyi günler dileriz.


 

Fındığı o fiyatların altına satmayın!

Zonguldak Alaplı Fındık Tüccarları fındık fiyatlarının tarihi rekor kıracağını fındık üreticilerinin satmak için acele etmemeleri gerektiğini söyledi.
Karadeniz'in önemli geçim kaynağı olan fındık hasadı geçtiğimiz haftalarda başladı. Büyük zahmetlerle toplanan fındıkların büyük bölümü biterken, yüksek kısımlarda hasat devam ediyor. Fındık hasadı sonrası harmana serilerek kurutan üreticiler, ürünü rekor fiyata satmak için rakamların yükselmesini bekliyor. Alaplı'da önde gelen fındık tüccarlarından Koçak firması, fındık üreticilerine uyarılarda bulundu. Fındığı satmak için acele edilmemesi gerektiğini, fiyatların yükselmesini beklediklerini söyleyen Koçak firması sorumlusu, 1 Eylül'de TMO'nun fındık alımına başlamasıyla taban fiyatın belirleneceğini duyurdu.

Firma sorumlusu, şu ifadeleri kullandı:
“Biz her zaman diyoruz. Vatandaş acele etmesin fındığı piyasaya sürmesin. Fiyatların yükselmesi için biraz daha beklememiz lazım. İhtiyaçlarını karşılamak için acil satması gerekenleri bir tarafa koyarsak, vatandaş 1 ay beklesin. Fındık fiyatı 28 TL seviyelerine çıkacaktır. Çünkü piyasa o algıyı veriyor. Zaten 1 Eylül'de TMO'nun alıma başlamasıyla taban fiyat yerini bulacaktır. Ayrıca bu sene Alaplı'da 19 bin ton rekolte gelirinden, 7 bin tonu üreticilerimiz fındıklarını harmandan tüccar arkadaşlarımıza vermişlerdir ve hala vermeye devam ediyorlar. Bu böyle devam ederse üreticilerin elinde fındık azalacağından dolayı, önümüzdeki aylarda fındık fiyatında ciddi bir oynama olacaktır. Şu anda Ordu, Giresun'da bulunan tüccar arkadaşlarla görüşüyorum onlarda bu şekilde."


1 Eylül 2021 Çarşamba fındık fiyatları

Sakarya ve Doğu Karadeniz'in en önemli ihracat ürünü olan fındık fiyatlarındaki son durum merak ediliyor. Fındık sektöründe, hareketlilik devam ediyor. Sakarya, Çarşamba, Terme, Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Kocaeli, Zonguldak, Ünye, Fatsa, Düzce ve Akçakoca 'da 1 Eylül Çarşamba günü serbest piyasa fındık fiyatları şu şekilde:

TMO FINDIK FİYATLARI : 21,00 TL - 22,50 TL

AKÇAKOCA FINDIK FİYATLARI: 21,00 TL - 24,34 TL

ALAPLI FINDIK FİYATLARI: 20,50 TL - 24,00 TL

BARTIN FINDIK FİYATLARI: 20,50 TL - 24,00 TL

ÇARŞAMBA FINDIK FİYATLARI: 21,50 TL - 23,00 TL

DÜZCE FINDIK FİYATLARI: 21,00 TL - 24,34 TL

FATSA FINDIK FİYATLARI: 20,75 TL - 24,14 TL

GİRESUN FINDIK FİYATLARI: 21,24 TL - 26,90 TL

KOCAELİ FINDIK FİYATLARI: 20,25 TL - 23,00 TL

ORDU FINDIK FİYATLARI : 21,50 TL - 23,50 TL

SAKARYA FINDIK FİYATLARI: 20,25 TL - 23,25 TL

SAMSUN FINDIK FİYATLARI : 21,85 TL - 23,50 TL

TERME FINDIK FİYATLARI: 21,50 TL - 23,25 TL

TRABZON FINDIK FİYATLARI: 21,75 TL - 23,25 TL

ÜNYE FINDIK FİYATLARI: 21,50 TL - 23,50 TL

ZONGULDAK FINDIK FİYATLARI: 20,25 TL - 23,00 TL



*** Fiyatlar değişebilmektedir. Tahmini seviyeler verilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri