YKS sonuçları açıklandı mı? 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak YKS puanları ve YKS sıralaması nasıl hesaplanıyor?

YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklanma tarihini duyurdu. Üniversite adayları TYT, AYT ve YDT'den aldıkları sonuçları görmek için sabırsızlıkla bekliyor. Peki 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak ?

Necdet Oktay Apaydın - Tüm öğrencilerin merakla belediği YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklancağı ÖSYM tarafından duyuruldu. Peki, YKS sınav sonuçları nasıl hesaplanıyor, sıralama nasıl yapılacak ?

YKS PUANI VE SIRALAMA NASIL HESAPLANACAK?

Uygulanan sınavda testlere verilen cevapları tek tek hesaplayarak puanlayacaklar. Adaylara her test için standart bir puan verilecek. Testiniz için standart sonuçları hesaplamak üzere aşağıdaki prosedürü kullanabilirsiniz.

Her adayın testteki doğru ve yanlış cevapları sayılır. Adayın ilgili sınavdan aldığı ham puan, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak bulunur.

Bu testin ortalama ve standart sapması, söz konusu sınavın son yılında okuyan tüm sınav katılımcılarının ham puanları kullanılarak hesaplanır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak, tüm adaylar için ortalama 50 standart değeri ve standart sapma 10 hesaplanır.

Sınav sonrasında ÖSYM ofisi veya adli merciler tarafından silinmesine karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak ve geçerli soru puanları değerlendirme için yeniden değerlendirilecektir. Sınavdan sonra ÖSYM başkanı tarafından değiştirilmesi gereken sorular, ilgili güncel cevap anahtarına göre puanlandırılacaktır.

SINAV SONUÇLARI NEREDEN DUYURULACAK?

Sonuçlar adaylara gönderilmez. Adaylar sınav sonuçlarını T.C Kimlik numarası, şifre, ÖSYM https:
https://sonuc.osym.gov.tr ​​web adresimizden veya mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz. İnternet sitesinde ilan adaya tebligat şeklinde yapılacaktır.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri