Yarı yıl tatili ne zaman başlayacak? Okulların açılış ve kapanış tarihleri

Yorucu bir dönemi geride bırakan öğrenciler yarı yıl tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Ayrıca notları için de takdir ve teşekkür hesaplamak istiyor. Peki okullar ne zaman kapanacak ve 15 günlük tatil başlayacak. İşte sömestr tarihleri ve tüm bilgiler...

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği ara dönem tatiline çok az bir süre kaldı. 2019'un ilk günlerinde geride kalan 4 aylık sürede birçok sınav için çalışmalar gerçekleştiren, zor sorular karşısında ter döken ve yüksek puan alabilmek adına mücadele veren öğrenciler için artık tatil zamanı geldi. Öğretmenlerine yanısıra velilerin de merak ettiği 15 günlük tatil ne zaman başlayacak? Sömestr tatilinin tüm detayları sizlerle...

2019 MEB tavimi 15 tatil ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018-2019 çalışma takvimi içerisinde okulların açılma ve kapanma tarihleri yer alıyor. Buna göre okullar 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılmıştı. 18 Ocak 2019 Cuma günü ise ilk dönem sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler bu tarihten itibaren tatil olacak. 4 Şubat 2019 Pazartesi de ikinci dönem başlayacak. Okullar ne zaman kapanacak sorusunun cevabı ise 14 Haziran 2019 Cuma. Yeni senede yani 2019-2020 eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2019 Pazartesi başlayacak.

Yarı yıl tatili 16 gün
Sömestir tatili bu yıl 18 Ocak Cuma günü okulların kapanmasının ardından başlayacak. 16 Gün sürecek ve 4 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak.

Takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır?
Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrencilerin ilk olarak tüm ders notlarının kesinleşen notlarını toplaması ve çıkan toplam ders sayısına bölmesi gerekmektedir. Sonuç 0 ile 100 arasında değişen bir rakam olacaktır. Çıkan sonucun 85 ve üzerinde olması halinde öğrenciler karneleri ile birlikte de takdir almaya hak kazanacaktır. Fakat 85’ten düşük fakat 80’den büyük olan notlar için ise teşekkür belgesi verilecektir. Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında belirtilen aralıklara göre takdir ya da teşekkür alınıp alınmayacağı kolayca öğrenilebilir. E okul tarafından sunulan kolaylıklardan birisi olan takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde öğrenci eğitim dönemlerinde en çok merak ettikleri soruların yanıtını da bulabilmektedir.

Yaz tatili bölünecek mi?
Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada, Avrupa’da eğitim süresinin ortalama 200 gün olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya'da 220 gün. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa'daki gibi 200 iş günü olabilir. Türkiye'nin yüzde 90'ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80'i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu. Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa'daki gibi 200 gün olabilir.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri