TYT Puan Hesaplama Robotu 2023: YKS TYT Net Puan Hesaplama

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Üniversite Sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlik Sınavı 17 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Cumartesi günkü sınavın ardından adaylar puan hesaplama robotlarını araştırmaya başladı.

Berrin Yeşiltepe - Üniversite hayali kuran yüzbinlerce lise son sınıf öğrencisi 17 Haziran 2023 Cumartesi günü TYT sınavına girdi. YKS 1. oturuma katılan adaylar arama motorunda "TYT Puan Hesaplama Robotu 2023" şeklinde arama yapmaya başladı. Adaylar AYT ve YDT sınavlarına 18 Haziran Pazar günü girecekler. Ama önce "TYT puanı nasıl hesaplanır?" veya "TYT net hesaplama ekranı"ndan bahsedelim. İşte: YKS TYT 90-80-70-60-50-40-30 Net Puan Hesaplaması ve Sıralaması…

2023 TYT puan hesaplama robotu

Sınavda kullanılan test cevapları her test için ayrı ayrı puanlanır. Adaylara her test için standart bir puan verilir. Testiniz için standart sonuçları hesaplamak üzere aşağıdaki prosedürü kullanın.
Her adayın testteki doğru ve yanlış cevapları sayılır. Adayın ilgili testten aldığı ham puan, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak bulunur.
Bu testin ortalama ve standart sapması, söz konusu sınavın son yılında okuyan tüm sınav katılımcılarının ham puanları kullanılarak hesaplanır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak, tüm adaylar için ortalama 50 standart değeri ve standart sapma 10 hesaplanır.

Sınav sonrasında ÖSYM ofisi veya adli merciler tarafından silinmesine karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak ve geçerli soru puanları değerlendirme için yeniden değerlendirilecektir.

Bir adayın ağırlıklı puanı (A-TYT), TYT'de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C'deki ağırlıklar kullanılarak hesaplanır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testinden veya Türkçe Dil Testinden ham puanının en az 0,5 olması gerekir.

A-TYT puanı sadece bu kriterleri sağlayan adaylar için hesaplanır.
TYT puanı, A-TYT puanının minimum 100 ve maksimum 500 puana dönüştürülmesiyle oluşturulur. A-TYT puanları, TYT puanlarına dönüştürülür, ancak Matematik Temelleri ve Türkçe testlerinden 5'er, diğer testlerden 2,5 ham puan yükselten adaylara 150 TYT puanı verilir.

Aday ağırlıklı puanları (ASAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL) AYT ve YDT için hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1E'deki ağırlıklar kullanılarak hesaplanır. Adayların ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili testlerden en az birinden ham puanının 0,5 veya daha yüksek olması gerekir.

YKS TYT net sayısına göre puan nasıl hesaplanır?

Sınavın seyri için doğru ve yanlış cevap sayısı belirlenir. Her adayın testte verdiği doğru ve yanlış cevap sayısına göre ham puan hesaplanır. İlgili test ham puanını (sınav katılımcısının net puanı) hesaplamak için yanlış yanıtların sayısının dörtte biri doğru yanıtların sayısından çıkarılır.

Bu testin ortalama ve standart sapması, söz konusu sınavın son yılında okuyan tüm sınav katılımcılarının ham puanları kullanılarak hesaplanır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak, tüm adaylar için ortalama 50 standart değeri ve standart sapma 10 hesaplanır.

Sınav sonrasında ÖSYM dairesi veya adli merciler tarafından silinmesine karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılır ve geçerli olan soruların puanları yeniden değerlendirilerek değerlendirilir. Sınavdan sonra ÖSYM başkanı tarafından değiştirilmesi gereken sorular, ilgili güncel cevap anahtarına göre puanlandırılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri