Sözleşmeli öğretmen ataması tercihleri başladı! Atamalar ne zaman

Göreve başlamak için saatleri sayan öğretmen adayları için atamalar bugünden itibaren yapılıyor. Peki 2018-2019 sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Her dönem binlerce kişi tarafından başvuru yapılan ve tercihler için büyük uğraş verilen sözleşmeli öğretmenlik için kritik güne geldik. MEB tarafından açıklanan 2018-2019 takvimine göre öğretmenlik tercihleri 28 Ocak'ta başlayacak ve atamalar da 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Takvim ve söz konusu sürece dair bilgilerde sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman bitecek? sorusunun yanıtını arıyor.

Sözleşmeli öğretmenlik tercih sürecinin detayları belli oldu. 20 bin öğretmenin istihdamı için yapılan yazılı sınavın sonuçları 15 Ocak’ta online sistem üzerinden açıklanmıştı. Şimdi ise gözler tercih sürecinde.  Milli Eğitim Bakanlığı, http://personel.meb.gov.tr adresinden paylaştığı takvimle sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin 28 Ocak 2019 tarihinde başlayacağını, 1 Şubat 2019 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ise 7 Şubat 2019 tarihinde açıklanacak.

Atamalar nasıl gerçekleştirilecek
Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri