Özel üniversite habersizce bursları kesti, öğrenciler mağdur oldu!

İstanbul’da bulunan bir özel üniversitenin 2024-2025 eğitim döneminde bursları haber vermeden kestiği öğrenildi. Kurumdan yapılan açıklama yeterli bulunmazken, öğrenciler okulu bırakmayı düşünüyor.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan Piri Reis Üniversitesi öğrencileri ve velileri isyanda. Eğitim kurumunun yeni dönemde bilgilendirme yapmadan bursları kestiği iddia edildi.

Piri Reis Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilere ilk kayıt yaptırdıklarında yüzde 75 oranında sağlanan bursun 4+1 yıllık olduğu duyurulmuştu. Söz konusu burs senelerdir bir yıllık uzatma dönemini de kapsayarak sağlanıyordu. Ancak 2024-2025 eğitim döneminde yüzde 75’lik bursun uzatma dönemini kapsayan kısmının kesildiği ortaya çıktı.

Yüzde 75’lik burs buhar oldu!

Durumdan kayıt sonrasında haberdar olan öğrenciler ve veliler ise yaşananlara isyan etti. Yüzde 75’lik burs hakları elinden alınan öğrenciler maddi olarak büyük bir zorluk içine girdiklerini belirterek okulu bırakmayı düşündüklerini dile getirdi.

Kurum konuya dair yaptığı açıklamada, pandemi dönemi nedeniyle bursların kesilmediğini ancak bu yıl kesinti yapılmasına dair karar alındığını belirtti.

Veliler, kayıt öncesinde bildirilmeyen durumla ilgili mağduriyet yaşadıklarını belirterek ilgililerden destek beklediklerini duyurdu.

Yüzde 100 zam sürprizi!

Öte yandan Piri Reis Üniversitesi’nin yeni eğitim döneminde okul kayıt ücretlerinde yüzde 100 oranında zam yaptığı ortaya çıktı. 430 bin TL’den başlayan okul ücretleri nedeniyle pek çok ailenin maddi sıkıntı yaşadığı öğrenilirken, kayıt dondurmak isteyen öğrencilerden de para alındığı açıklandı.

Piri Reis Üniversitesi’nden konuya dair yeni bir açıklama gelmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul’da İETT şoförü ile taksici arasında tartışma: Trafik yoğunluğu oluştu

Eğitim Haberleri