Okullarda ders saatleri değişti mi? Bakanlık'tan açıklama! İstanbul, Ankara, İzmir'de dersler kaç dakika olacak?

MEB açıklaması sonrası okullarda ders saatlerinin değişip değişmediği gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere okulların başlangıç ve bitiş saatlerine ilişkin genelge yollandı. Peki okullarda ders saatleri değişti mi?

Milyonlarca öğrenci ve veli tarafından okul saatlerinin değişip değişmediği merak ediliyor. Türkiye'de son olarak 2016 senesinde Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre yaz saati uygulaması geçerli hale getirilmiş ve kış saatinin bir daha uygulanmaması kararı alınmış.

Ancak bazı veliler ve öğrenciler, okula gitmek için karanlıkta evden çıkıldığını söyleyerek kış saati uygulamasının geri getirilmesini talep etmişti. Son günlerde ise kış saati uygulaması yeniden gündeme geldi. Tartışmaların ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı okul ders saatleri ile ilgili tüm il valiliklerine genelge gönderdi. Peki okullarda ders saatleri değişecek mi?


OKULLARDA DERS SAATLERİ DEĞİŞİYOR MU?


Genelgeye göre, okullardaki ders saatleri değişecek. Yeni alınan kararda derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak biçimde değiştirilmesi ve öğrencilerin herhangi olumsuz durumlarla karşılaşmamaları istendi.

Okulların ders saatlerinin değişmesi gündeme geldi.


Ayrıca genelgede il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.


OKULLAR KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?


Söz konusu genelgenin ayrıntıları henüz netleşmedi. Ancak konu hakkında valilik açıklamalarının geleceği düşünülüyor.

İstanbul ve diğer illerde ders saatleri ile okul saatlerinin değişmesi halinde il il okul saatlerini sayfamızda yayınlayacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Görüntüler tepki çekmişti: İstanbul'da tabanca ile köpeği korkutan şüpheli tutuklandı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliklerine kış saati genelgesi
DHBT sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DHBT baraj puanı kaç?

Eğitim Haberleri