London Grammar Institute: Eğitimde fark yarattılar

Eğitimi, gelişimin bir parçası ve gönüllü bir toplumsal sorumluluk hizmeti olarak kabul eden Zübeyde Ağsakallı ve Özgenur Reyhan Kurtuldu, eğitim kurumlarında yolları kesişmiş 2 girişimci olarak 2010 yılından bu yana eğitimde fark yaratan işlere imza atmayı başardılar

Zübeyde Ağsakallı, uzun yıllardır üniversite araştırma merkezlerinde araştırmacı kimliğini geliştirerek eğitim dünyasına adımını attı. Bu dönemde pek çok ulusal ve uluslararası projeleri koordine ederek öğrencilere sadece teorik eğitimin dışında onlara vizyon kazandırma, eğitim müfredatı dışında kendilerini geliştirme, kabiliyetlerini güncelleme ve gelişen dünyaya ayak uydurmalarını da sağlayan çalışmalarda bulunarak eğitimin bir vizyon işi olduğu inancıyla eğitimci kimliğinin felsefesini oluşturdu.

Koordinatörlük yaptı
Araştırmacı kimliğinin akabinde pek çok kurum, STK ve belediyeye danışmanlık yapmanın yanı sıra İngilizce Dil Koçu olarak sayısız öğrenciye dokundu ve İngilizce diline karşı yaşanan önyargı kalıplarını kırarak sıfırdan ileri düzey konuşma noktasına taşıyarak bu konuda kendini ispatlamış bir eğitimci oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, İngiliz Konsolosluğu gibi kurumlarda ulusal çaplı projelerde koordinatörlük yapmış ülkemiz için önemli bir organizasyon olan 2015 yılı G20 Türkiye Başkanlığında G20 Genç Girişimciler Zirvesi’nin koordinatörlüğünü yürüterek uluslararası düzeyde çalışmalarını yürüttü. Yine 2015 ve 2016 yıllarında B20 (Business 20) Çin ve Türkiye zirve arenasında görev aldığı istihdam görev gücü koluyla ülkemizi temsil etti.

Üniversitelerde ders verdi
Özgenur Reyhan Kurtuldu, profesyonel yaşamının on yılında yerel yönetimlerde kültür sanat yöneticiliği yapmış, eşzamanlı olarak akademik hayatında ilerleyerek üniversitelerde dersler verdi. On yılın akabinde sektör ve akademi arasında işbirliği kurmaya dair çalışmalar yapmış, kongre, çalıştay ve akademiler düzenleyerek tecrübe sahibi olmuş ve yetkin hale geldi. Proje Üretimi ve Yönetimi konusunda kamu, STK ve özel sektöre yönelik sayısız çalışma gerçekleştirdi. Eğitimde vizyon arayışına girerek 35 ülkeye kültürel gözlem ve seyahatlerde bulunmuş, bu alanda ülkemizi ileriye taşıyacak eğitim, metod ve yöntemleri konusunda araştırma ve gözlemlerde bulundu. Kültürlerarası iletişim bağlamında akademide doktora tez çalışmasına devam etmekte, Halkla İlişkiler, Stratejik İletişim, Medya İlişkileri, Lider İletişimi, Sosyal Sorumluluk İletişimi, Kurum İçi İletişim alanlarında üniversitelerde dersler veriyor.



İşimiz gerçek eğitim!
Özgenur Reyhan Kurtuldu, London Grammar Institute'yi "Eğitim anlayışını ismindeki enstitü anlayışıyla paralel olarak “ GELİŞİM” kavramından almaktadır. Dil öğrenimini ve gelişimini ticari bir bakış açısından çıkararak içselleştirebileceğiniz bir öğrenim kültürünü öğrencilerimizle paylaşmak en büyük hedeflerimizdendir. Kurucularının gerçek eğitimciler olduğu ve eğitim dünyasına dair güçlü deneyimleriyle kurulan London Grammar Institute sadece ders odaklı değil öğrenme yöntemlerini bizzat dil öğrenimiyle pekiştirerek kursiyerlerinin konuşma, yazma, okuma ve anlama yeteneklerini özümsemelerini sağlamaktadır" şeklinde tanımlıyor.

Nasıl öğretiyoruz?
Özgenur Reyhan Kurtuldu, "Kod değiştirme İngilizce dilinin bir matematik olduğu varsayımından yola çıkarak öğrencilerimize İngilizce okuma -yazma-dinleme kabiliyetlerinin dışında zihne kodlama (kod değiştirme) yöntemiyle öğrendikleri bilgileri anlık olarak uygulamalarını sağlayarak öğrenilen bilginin yazıda ve kulakta kalmasının yeterli olmadığı düşüncesiyle zihinsel cümle kurma aktiviteleri yaparak kod değiştirme yöntemi ile konuşma pratiğini hızlandırıyoruz. Korelasyon kurarak kendinden öğrenmeye teşvik etme: Eğitim müfredatımız ezbere ve sadece boşluk doldurmaya karşı olarak konu sıralaması itibariyle tümden gelim yöntemi ile öğrencilerin korelasyon kurarak kendinden öğrenme yoluna teşvik etmektedir. Bütünsel bir yöntemle ilerlediğimiz müfredatımızda öğrencilerimiz hiç fikirlerinin dahi olmadığı bir konuda farkında olmadan doğal bir akış içerisinde çıkarımlarda bulunarak ezber dışı bir öğrenme edinimi sağlayacaklardır. Parçaların birleştirilmesi metodu akabinde anadili İngilizce olan (native) eğitmenlerimizle yüzde yüz yapılan İngilizce konuşma kulüplerimizde öğrencilerimiz dile maruz kalarak bilgisini ve pratiğini pekiştirme imkânı elde etmektedir. Kelime yoğunluklu ders akışı: Ülkemizdeki pek çok insanın maruz kaldığı İngilizce kelime öğrenimini özel metodlarımız ve kelime kulüplerimizle destekliyoruz. öğrencilerin kelime öğrenimini onların inisiyatifine bırakmadan aralıklı tekrar yöntemi ile zihin haznelerine atmalarını sağlıyoruz. Tüm eğitim programlarımızda öğretmen merkezli bir modelin yanı sıra öğrencilerimizin interaktif bir şekilde katılımını sağlayan materyallerle destekleriz. Genel İngilizce eğitim programımız 6 kurluk eğitim sistemi temele alınarak finalde öğrencilerimiz gerek günlük gerekse mesleki İngilizce düzeyinde anlayabilir, yazabilir ve konuşabilir seviyeye gelebileceklerdir. Uluslararası Dil Sertifikası: Öğrencilerimiz eğitimlerimin sonunda İngilizce bildiklerini belgeleyen ve tüm uluslararası arenada kullanabilecekleri bir uluslararası dil sertifikası edinebiliyorlar" ifadelerini kullandı.



Neden biz?
"Neden biz?" soeusunu soran ve "Öğrencilerimizi İngilizce öğrenirken başarısızlığa götüren standartlardan kurtarmak ve kişiye özel çözümler üreten bir eğitim sistemi ile buluşturmak London Grammar Dil Okulu olarak görevlerimizin başında geldiğinin bilincindeyiz" cevabını veren Kurtuldu, "Kitaba bağlı takip ve ezbere dayalı metotlardan uzaklaşarak, modern sınıflarda yılların birikim ve tecrübesi ile oluşmuş geniş kurum kütüphanemizden oluşturduğumuz ek kaynaklar ile öğrenci ve öğretmenin birbirine zaman ayırabildiği 10-12 kişilik sınıflarda sizlere çağdaş eğitimin gereklilikleri ile buluşturduk, buluşturmaya devam edeceğiz. Dil okulumuzda eğitim, İngilizce’ yi ikinci dil olarak öğrenmek isteyen yetişkinlere İngilizce öğretebilme bilgi ve becerisine sahip tecrübeli, diplomalı ve sertifikalı, ana dili İngilizce olan yabancı ve eğitimini İngilizce öğretmeni olarak tamamlamış Türk öğretmenler tarafından verilir. Genel İngilizce, Sınav İngilizcesi (Yds, Yökdil, Ielts, Toefl), Kolej İngilizcesi, Özel Ders, Mesleki İngilizce eğitimlerimiz ile Fark yaratıyoruz. Doğru zaman, doğru yer" açıklamasında bulundu.



Ruhunu keşfedecekler
Açıklamasını, "London Grammar Çocuk akademisi olarak öncelikli amacımız 7-13 yaş grubu çocuklarımızın düşünme becerilerini, yaratıcılıklarını, sosyal becerilerinin güçlenmesini, özgüven geliştirmelerini ve kendi potansiyellerini fark edebilmelerini sağlamaktır" şeklinde sürdüren Kurtuldu, "Bu amaca ulaşabilmek için “Eğlenerek Öğrenelim” ilkesi ile çıktığımız yolda, uzman eğitmen kadromuz ile çocuklarımızın okullarda alamadığı farklı branşları Çocuk akademisi olarak sizlere sunmaktayız. Yaratıcı Drama, Analitik düşünme, strateji oluşturma, karar verme, problem çözme, akıl yürütme gibi temel ve önemli beceriler kazandırmayı hedeflediğimiz zeka oyunları, Müziğin sınırsız materyallerle oluşumunu ve takım ruhunu keşfedecekleri Ritim Atölyesi, Kelimelerin sihirli yolculuğunda hayal gücünü desteklemesi, özgürce düşünmelerini ve duygularını ifade edebilmelerini amaçlayan Yaratıcı Yazarlık,, stresle başa çıkabilmek, enerjilerini doğru yönde kanalize edebilmek ve dengede olabilmek için Çocuk Yogası branşları ile zenginleştirilmiş bir program hazırlanmıştır" dedi.

Sanat Akademisi
London Grammar ailesi olarak bizler, kişisel gelişimin bireyler arası potansiyelini arttırmak ve vurgulamak için de çaba gösteriyoruz. Sizlere her fırsatta sosyal yaşama katılma, kültürel faaliyetler gerçekleştirme, icra etme, kendi kişisel gelişimine katkıda bulunma imkânlarını sağlayarak, şehrin en sosyal okulu olma yolunda ilerliyoruz. Bu bağlamda sanat kurslarımız; Resim, Karikatür, Fotoğrafçılık, Halk Oyunları, Tiyatro, Şan, Piyano, Keman, Gitar, Bağlama, Diksiyon, Yazarlık, Osmanlıca.



Resim
Resim kabiliyetini hobiden ustalığa dönüştürmek isteyen; perspektif, oran-orantı, ışık-gölge, model ve modülasyon,kompozisyon, çizgi değeri, ton zenginliği, kadraj, portre çalışması, renk kavramı; renk etkileşimi ve uyumu gibi teknikleri öğrenerek resim sanatının temel kurallarına hâkim olmak isteyen herkesi kursumuza bekliyoruz. Deneyimli ve Üniversite hocalarından oluşan kadromuzun tecrübelerinden faydalanacağınız kursun sonunda resim sanatının geniş yelpazesinde siz de yerinizi alacaksınız.

Karikatür
İyi bir karikatür çizebilmek için çizginin pek çok safhadan geçmesi gerekir. Çizer, yüz anatomisi, tip yaratma, temel hareketler, portre, illüstrasyon, perspektif, kaligrafi, nükte ve espri oluşturma gibi temel bilgilere sahip olmalıdır. Karikatürle amatör olarak ilgileniyor ve bu yolda ilerlemek istiyorsanız Deneyimli ve Üniversite hocalarından oluşan kadromuzdan alacağınız eğitimle profesyonelliğe doğru adım atmak için kursumuza davetlisiniz.

Fotoğrafçılık
Bilişim çağında yaşıyoruz. Cep telefonları, bilgisayarlar, boy boy dijital fotoğraf makineleri ne zaman istersek elimizin altında. Ama bütün bunlar bizi bir fotoğrafçı yapmaz. Çünkü her önemli sanat faaliyeti gibi fotoğrafçılık da ciddi bir eğitim ister. Baktığını doğru görmek, gördüğünü doğru aktarmak ister. Zamanı dondurabilmek için maharetiniz ve yeterince bilginiz olmalı. Okulumuza alacağınız fotoğraf eğitimiyle hem teori hem pratik anlamda fotoğraf bilgisine sahip olacaksınız.




Halk oyunları
Halk oyunları, bir toplumun yüzyıllara dayanan hikâyesinin müzik ve dans figürleri eşliğinde anlatılmasıdır adeta. Kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan halk oyunları, ritmi bölge bölge değişiklik gösterse de; coğrafyamız insanının hikâyesini ve duygularını yansıtır. Halk oyunlarını özgün haliyle öğrenmek ve gelecek kuşağa taşımak isteyenleri kursumuza bekliyoruz.

Tiyatro-oyunculuk kursu
Yeteneğinizi değerlendirmek, yıllardır hayranlıkla izlediğiniz tiyatro sanatçıları gibi profesyonel oyuncu olmak mı istiyorsunuz? Hayallerinizi gerçekleştirmek ve kendinizi sahnede bulmak sizin için artık hiç de zor değil. Deneyimli tiyatrocu öğretmenimizin vereceği derslere katılarak, hem ideallerinize ulaşmak için gerekli teknik bilgiyi hem de pratik yapma imkânını bulacaksınız.




Piyano
İcrası zor gibi görünse de, birçok müzik aletini kullanabilmenin en iyi yolu piyano çalmaktan geçer. Üniversite Konservatuar ve Müzik Bölümü öğretim üyelerinden oluşan kadromuzdan alacağınız eğitimle; piyano çalmayı öğrenmenin yanında iyi bir müzik kulağına ve nota bilgisine de sahip olacaksınız.

Keman
Yaylı çalgılar arasında önemli bir yeri olan keman, perde aralarının genişliğinden dolayı hüzün, neşe, korku gibi duyguları dinleyiciye rahatlıkla iletmesi yanında, tınısı insan sesine en yakın enstrümandır. Bu nadide enstrümana gönlünüzü kaptırdıysanız, usta öğreticimizin merkezimizde vereceği dersler tam size göre. Nota bilgisinden başlayarak kısa zamanda keman çalmanın bütün inceliklerini öğrenecek, ustalaşma yolunda ilerleyeceksiniz.

Gitar
Müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında ifade edildiği sanatsal bir formdur. Gitarınızla sesi ve sessizliği hem hissetmek hem de hissettirmek istemez misiniz? Eğitmenlerimizden öğreneceğiniz nota ve akort bilgisi eşliğinde kısa zamanda gitarla bütünleşecek, günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan bu müzik aletiyle sosyal yaşamda daha aktif bir hale geleceksiniz.

Bağlama
Bağlama, halk müziğimizin yapı taşlarından biridir. Her teliyle, sinesinden çıkan her sesle kendi öz kültürümüzü yansıtır. Bağlama öğrenmek,çalmak, dinlemek bizler için daima herhangi bir saz çalmaktan çokdaha fazlası olmuştur. Okulumuzda konservatuar ve müzik bölümü öğretim üyelerinden oluşan eğitmenlerimizin vereceği derslerle nota okumayı, uzun ve kısa kol bağlama çalabilmeyi öğrenerek kısa zamanda ustalaşma yolunda ilk adımlarınızı atacak, bu toprakların sesine kulak vermeyi öğreneceksiniz.

Diksiyon
Ünlü bilim adamı Einstein, “Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan zordur” der. Bu önyargıların büyük bir kısmı ise kendini ifade sorunlarından dolayı oluşur. Gerek iş hayatında, gerek sosyal yaşamda kendinizi daha iyi ifade etmek, sesinizi etkili ve akıcı kullanmak istemez misiniz? Unutmayın, iyi konuşmak aynı zamanda zekânın da göstergesidir. Okulumuzda alacağınız diksiyon eğitimiyle çevrenizde fark yaratacaksınız

Yazarlık
Her sanat gibi yazarlık da eğitilebilir, geliştirilebilir, öğrenilebilirdir.Yazar, özellikle başlangıç aşamasında, yazdığı metinleri yeni ve ehil bir gözleokuyup, kendisine yol gösterecek bir eğiticiye ihtiyaç duyar. İçinizde bir yazarlık istidatı olduğuna inanıyor fakatnereden başlayacağınızı, ne tarafa yöneleceğinizi kestiremiyor musunuz? Okulumuzda usta bir yazarın rehberliğinde, okuma ve yazma deneyimlerinizi paylaşacağınız ve yeni deneyimler kazanacağınız atölyemize sizleri de bekliyoruz.

Osmanlıca
Bu coğrafyada 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı Medeniyeti’nin birikimini bugüne aktarmak, geçmişle bugün arasında güçlü bir bağ kurmak hiç zor değil. Osmanlı Türkçesi’ni öğrenerek, uzmanından alacağınız derslerle tarihin tozlu sayfalarında aradığınız bilgileri bulabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri