KYK ek yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? 2024 KYK ek yurt başvuru sonuç sorgulama ekranı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Peki KYK ek yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? İşte 2024 KYK ek yurt başvuru sonuç sorgulama ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK ek yurt sonuçlarının açıklandığını ilan etti. Üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans/doktora öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları kamuoyuna duyuruldu. Peki KYK ek yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

KYK EK YURT SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK ek yurt sonuçlarının açıklandığını kamuoyuna açıkladı. e-Devlet resmi sitesi üzerinden üzerinden sonuç sorgulama sayfasına erişim sağlayabilirsiniz.

Bakanlıktan tarihler hakkında açıklama yapıldı ve açıklamada, üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenek ile yerleşen, yatay veya dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebileceği ifade edildi.

Söz konusu yazıda, "Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 13 Ekim Pazar günü saat 23.00'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor. Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet'te yer alan taahhütnamenin onaylanması şartı aranıyor" ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Osmaniye'de kaçakçılık operasyonu: 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı
Gaziantep'te terör soruşturması: DEM ve DBP'li eş başkanlar gözaltına alındı

Eğitim Haberleri