KPSS tercih klavuzu yayınlandı! Başvuru ücreti kaç lira

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS Ortaöğretim Önlisans tercih klavuzu kritik bir süreci başlattı. Peki tercih nasıl yapılır ve sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Binlerce memur adyaının sabırsızlıkla beklediği KPSS Ortaöğretim Önlisans tercih klavuzu ÖSYM internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Adaylar klavuzları indirerek kendilerine uygun olan kadroları seçebilecek. 10 günlük bir sürenin olduğu tercihler için adaylar başvuru ücretlerini merak ederek araştrıyor ve sorularına yanıt bulmak istiyor. Peki 2018 KPSS Ortaöğretim Önlisans tercih klavuzu ile nasıl tercih yapılır? KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde.

KPSS Ortaöğretim Önlisans tercihleri son gün ne zaman? Başvuru ücreti
2018 yılının son KPSS başvurları, ücretsiz olup, 21 Aralık 2018 tarihine kadar AİS sayfasında güncellenebiliyor. 22 Aralık 2018 tarihinde saat 00:00'dan sonra başvuru yapılamayacak, güncelleme gerçekleşmeyecek.

KPSS Ortaöğretim Önlisans tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS tercih başvurularının sonuçları hakkında net bir tarih vermezken geçtiğimiz başvurulara bakacak olursak Ocak itibariyle açıklanması öngörülüyor.

Kimler tercih yapabilir?
ÖSYM'nin başvuru kılavuzu sayfasında yayımladığı bilgilere göre önlisans ve ortaöğretim tercihlerinde başvurular B Grubu üzerinden yapılacak.

Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır.

Öncelik yaşı büyük olanlara
Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Not: Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri