KPSS Alan Bilgisi Sınavı'nın son oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi Sınavı'nın 3'üncü ve son oturumu başladı.

Kamu kurumlarında işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar, KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavının işletme, muhasebe, istatistik testlerinden oluşan 3'üncü ve son oturumu için sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara'da Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yerleşkesi'ne geldi.

Adaylar, saat 09.00 itibarıyla görevlilerin kontrolleri altında sınav merkezine alınmaya başlandı. Sadece sınav giriş belgeleri ve kimliklerini beraberinde getirmesi gereken adaylar, girişte detaylı aramaya tabi tutuldu. Adaylar, yanlarında toka, küpe, saat ve benzeri takıların bulunmaması için uyarıldı. Saat 10.00'a kadar sınav merkezine öğrencilerin alınmasına devam edildi.

Sınava katılmak için son dakikada koşarak sınav merkezine gelen adaylar, kameraya yansıdı. Bu saatten sonra kapılar kapatıldı ve gelenler içeri alınmadı. Saat 10.15 itibarıyla da sınav başladı. Adayların aileleri ise sınav merkezi önünde heyecanla bekleyip, çocukları için dua etti. Sınav 160 dakika sürecek ve 12.55'te sona erecek. 30 il, 35 sınav merkezinde yapılan Alan Bilgisi oturumlarına toplam 171 bin 655 aday başvurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bodrum'da değişmeyen manzara... Ana su isale hattı patladı: Otomobil oluşan çukura düştü
İstanbul'da maganda dehşeti: Taksiden havaya ateş açtı
Ankara merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu: 20 kişiden 13'ü tutuklandı

Eğitim Haberleri