İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvurusu nasıl yapılır

İlk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için başvurular başladı. Binlerce kişi İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKSB) başvurusu nasıl yapılır? sorusunu soruyor. İşte yanıtı...

Daha önce adı Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) olan İOKBS 2019 senesinde katılmak isteyen öğrenciler için başvurular alınmaya başlandı. Ayrıca İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru kılavuzu da internet üzerinden yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı web sitesine giriş yapanların görüntüleyebileceği e-kılavuz ile ilgili detaylar aşağıdaki linkte yer alıyor.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları ne zamann bitecek?
Ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıflarına yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (2019 İOKBS) 2 Haziran 2019 'da yapılacak. 11 Mart'ta başlayan İOKBS başvuruları 22 Mart'a kadar alınacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru iş ve işlemleri, "http://www.meb.gov.tr", "http://odsgm.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinden yapılacak. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak. Başvurularda, öğrencinin ailelerin 2018'de elde ettiği tüm gelirleri, mevzuatta belirlenen usul ve esaslarla dikkate alınacak. Kanunlarla özel hak tanınan öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri hesaplanan rakamı geçen öğrencilerin başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri