E-Okul nakil başvurusu nasıl yapılır? 2018 E-Okul Boş kontenjan listesi

Liseye geçiş sınavı sonrası yapılacak olan nakil başvurusu için hummalı mesai devam ediyor. Buna göre öğrenciler yapacakları tercihler ile kaderlerini belirleyecek. Nakil sonuçlarına göre yerleştirilmesi yapılmayan öğrenciler yeniden kontenjanı bulunan okullar için tercihte bulunabilecek. E-Okul boş kontenjan listesi haberimizde.

Okuldaki not durumlarını içeren bilgileriyle öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin rehberi olan E-Okul nakil tercihlerinde de kullanılıyor. İyi bir lisede okuma hayali ile tercih yapanların kullanacağı e-okulda nakil işlemleri için bugün kritik konumda. Toplam 4 kez gerçekleştirilecek olan E Okul tercih işlemi, lise kontenjanına göre gerçekleştirilecek. İşte, E-Okul lise nakil tercih ekranı

E Okul tercih ekranı ile okulların açılmasına kısa süre kala öğrenci ve velilere hizmet vermeye devam ediyor. Normal dönemde not görüntüleme ve devamsızlık gibi önemli bilgilerin görüntülenebildiği E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, yeni dönem öncesinde tercih ekranı ile hizmette olacak.

E-Okul hizmet verecek
E-Okul, öğrencilerin kendi eğitim hayatları hakkında bilgi alıp yönlendirebileceği sistem olmaya devam ediyor. Ortaokuldan lise öğrenimine geçiş yapan öğrenciler, yerleştikleri okuldan farklı bir okula naklolmak için nakil işlemini gerçekleştirecek.

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

İkinci kriter OPB
Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacak. Eşitlik halinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılacak. Yerel yerleştirmeye esas nakil, sırasıyla ortaöğretim kayıt alanı, OBP, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Öğrenciler, istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas 4’üncü nakil başvuru döneminde 'Meslekî Eğitim Merkezleri'ni de tercih edebilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri