DHBT sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DHBT baraj puanı kaç?

ÖSYM tarafından DHBT sınav sonuçları,16 Ekim tarihinde açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açacağı kadrolarda görev alabilmek isteyenlerin girdiği DHBT sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DHBT baraj puanı kaç? İşte merak edilenler...

DHBT sonuçlarının ilan edilip edilmediği merak ediliyor. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleşecek olan DHBT sonuç açıklamasıyla beraber KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puan türleri de öğrenilebilecek.

DHBT sonuçları 16 Ekim Çarşamba günü saat 10.00'da ilan edildi. Bununla beraber DHBT tercihlerine yönelik bekleyiş sürüyor. Peki DHBT sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır?


DHBT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


DHBT sonuçları, ÖSYM tarafından 16 Ekim Çarşamba gününde ve saat 10.00'da açıklandı.


DHBT sınavı, KPSS aşamalarından birisi olarak bilinmektedir. Sınav ve sınav puanı, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılmaktadır.


DHBT SINAV KONULARI NELER?


Sınava katılan adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşmakta olan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Ayrıca testte bulunan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından meydana gelmektedir ve bu sorular bütün öğrenim düzeyleri için ortak şekilde olacaktır.


Konu başlıkları aşağıdadır:


a) İslam İnanç Esasları
b) İslam İbadet Esasları
c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)
d) Siyer
e) İslam Ahlakı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri