DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 DGS sonuçları nasıl sorgulanır?

DGS sınavı sonrası pek çok öğrenci ön lisans bölümlerinden lisans bölümlerine geçiş yapmak için "DGS sonuçları açıklandı mı?" sorusunu merak ediyor. Peki DGS sonuçları açıklandı mı, nereden ve nasıl sorgulanır?

30 Haziran tarihinde gerçekleştirilen DGS sınavı sonrası aradan yaklaşık geçen iki ay geçmiş oldu. Pek çok öğrenci "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusunu sorgulamaya başladı. DGS sonuçları ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranında ve "sonuc.osym.ov.tr" adresi üzerinden yayınlanmış olacak. Peki sonuçlar hangi tarihte erişime açılacak?


DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


Dikey Geçiş Sınavı bu sene 30 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilmişti. Sonuçların 14 Ağustos'ta açıklanması beklenmekteydi fakat sonuçlar henüz açıklanmadı. Öğrenilen bilgilere göre sonuçların Eylül ayı başında açıklanması beklenmekte.


DGS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?


Sınava katılan adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri vasıtasıyla ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden sorgulayabilecek. Ayrıca mobil uygulamalar üzerinden de öğrenebilecek. Bunun yanı sıra adaylara bir sonuç belgesi ise yollanmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İzmir'de 2 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralamıştı: Saldırganın ifadesi ortaya çıktı
CHP'de Parti Meclisi toplandı: Gündem tüzük değişikliği hazırlığı
İBB Spor Okulları’na kayıtlar başladı mı?

Eğitim Haberleri