Çocuk Akademisi ile 'Lego' severler final gününde buluştu 

İstanbul Kent Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (KÜYEM) ile Legoland Discovery Center İstanbul iş birliğinde çocuklara özel model yapım atölyesi düzenledi.

DHA- 4 hafta süren eğitimlerin final günü dün İstanbul Kent Üniversitesi Taksim Kampüsünde gerçekleşti. Depremden etkilenen çocukların da davet edildiği atölye kapsamında, aldıkları eğitim sonunda legolardan ejderha yapan çocuklar, sertifikalarına kavuştu. 

Çocuk Akademisi kapsamındaki Lego Model Yapım Atölyesi’nin final gününde sertifikalar dağıtıldı. Program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocukları mutlu etmek için İstanbul Kent Üniversitesi öğrenci kulüplerinin düzenlediği Çocuk Şenliği ile son buldu. İstanbul Kent Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Müdürü Cihan Sancak, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, geleceğimize dokunabilmek adına her zaman çocukların yanında olan Legoland markası ile iş birliğine gittik. Bu iş birliği kapsamında çocuklarımıza eğitici ve öğretici atölyeler çıkardık” dedi.  

“BU İŞ BİRLİĞİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ ATÖLYELER ÇIKARDIK” 

İstanbul Kent Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Müdürü Cihan Sancak, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, geleceğimize dokunabilmek adına her zaman çocukların yanında olan Legoland markası ile iş birliğine gittik. Bu iş birliği kapsamında çocuklarımıza eğitici ve öğretici atölyeler çıkardık. 4 hafta süren atölyelerimizin ilk 3 hastasında etkinliklerimizi Legoland Discovery Center’da yaptık. Bugün ise sertifika töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İstanbul Kent Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi olarak çocuklarımız için birçok aktivite ve atölye planlamıştık. Hepimizde derin yaralar açan deprem felaketi sonrası yaptığımız atölye çalışmalarını revize hale getirip depremi yakınen yaşamış çocuklarımıza bu fırsatı tanımak istedik. Bu fırsatı tanırken bize destek olan Mutlu Çocuklar Derneği’ne, İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürü, Prof. Dr. Buhranettin Hacıcaferoğlu’na, Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin ATSÜ’ye, mütevelli heyetimize çok teşekkür ediyoruz. İstanbul Kent Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak kitlelere bu ve bunun gibi katmadeğer yaratabilecek eğitimleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

“LEGO HEM EĞİTİM HEM SOSYAL BECERİ HEM DE EĞLENCE AÇISINDAN ÇOK KEYİFLİ BİR ETKİNLİK” 

Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ceren Yılmaz ise yapılan etkinlik ile ilgili şu bilgileri paylaştı: 

“ENEV Vakfı ve İstanbul Kent Üniversitesi olarak sadece gençlerimizin değil, bu tür olanaklara sahip olamayan çocuklarımızı da sosyal ve kültürel anlamda desteklemeye çalışıyoruz. Çocuk gelişimi bölümü, gastronomi bölümü öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, gönüllü olarak bizlere her zaman destek oluyor. Özellikle eğitimde, sosyal ve kültürel projelerde destekleyici güçler ve iş birlikçileri çok önemli; bu projede ise Legoland ile iş birliği yaptık. 4 haftadır devam eden etkinliğimizin son aşamasındayız. Programımıza desteklerinden ötürü Gençlik ve Spor Müdürlükleri’ne teşekkürlerimi iletiyorum. Çocuklarımız çok mutlu, Lego hem eğitim hem sosyal beceri hem de eğlence açısından çok keyifli bir etkinlik bizler de bugün burada olduğumuz için mutluyuz. 

“Ülkece depremden sonra çok zor zamanlar geçirdik. Hepimiz, elimizden geleni yaptık ve ilk andan itibaren desteklerimizi gönülden sürdürüyoruz. Bugün depremzede çocuklarımız ile bazı olanaklara sahip olamayan 60 çocuğumuzu bir araya getirdik. Çocuklarımızı, lego ile buluşturup sosyal becerilerine, eğitimine ve birazcık dahi olsa eğlenmesine katkı sağlamak istedik.” 

“BİR SAAT İÇİNDE LOGODAN EJDERHA YAPTILAR” 

Legoland Discovery Center Pazarlama Müdürü Sinem Akay da “Legoland Discovery Center, 2015 yılından beri çocuklar ve ailelerin bir araya gelip lego ile oynayabildikleri bir merkez. Kent Üniversitesi iş birliği sayesinde burada çocuklarımızla beraberiz; onları lego ile tanıştırıp güzel bir eser çıkarmalarına vesile oluyoruz. Çocuklarımız, 3 haftalık bir ders kapsamında lego ile tanışıp Legoland Discovery Center’ı keşfetme imkânı buldu. Bugün de büyük bir model ile finali sergileyecek ve sertifikalarına kavuşacaklar. Bu süreçte kendilerini de geliştirmiş olan çocuklarımız bugün legodan bir saat içinde ejderha yapmaya çalışacaklar. Bugün alacakları sertifika ve lego setlerinin dışında Legoland Discovery Center’a istedikleri zaman gelebilecekleri davetiyeleri de çocuklarımıza teslim edilecek” ifadelerini kullandı.  

“45 DAKİKADA MUHTEŞEM BİR EKİP İLE ŞİRİN EJDERHAMIZI YAPTIK” 

Eğitim süreci ile ilgili bilgi veren Legoland Discovery Center İstanbul’da Model Yapım Uzmanı Deniz Can Doğan, “Çocuklarımız atölye kapsamında önce Legoland’i tanıdı; oradaki eserleri inceledive bu kapsamda eserlerin nasıl yapıldığını keşfettikleri bir eğitim aldı. Bugün ise bunların hepsini birleştirip sıfırdan bir ejderha yapacağımız final günümüze geldik. 45 dakikada muhteşem bir ekip ile şirin ejderhamızı yapmış bulunduk.  Çocuklarımız kümülatif olarak yaptıkları bu eser ile öğrendiklerini sunmuş oldu” dedi.  

“ATÖLYE SÜREÇLERİMİZ ÇOK İYİ GEÇTİ” 

14 yaşındaki Hatice Otlutepe, “Atölye süreçlerimiz çok iyi geçti, bu şekilde eğitim almak çok hoşumuza gitti. Herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuşurken Hiba Ebrar Dağcı (11) ise “2 haftadan beri geldiğimiz çok güzel bir etkinlik. Şimdi de ejderha yapıyoruz onu sergileyip sertifika alacağız” dedi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri