BESYO tercihleri ne zaman, tercihler başladı mı? 2024 BESYO tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

Özel Yetenek Sınavı kapsamına alınan BESYO sınavları 20-26 Ağustos 2024 tarihlerinde tamamlanmıştı. Peki BESYO tercihleri ne zaman olacak, tercihler başladı mı?

2024 BESYO tercihlerinin ne zaman olduğu BESYO sınavlarının ardından merak ediliyor. Eylül ayının son haftasına girilmesiyle adaylar konu hakkında sık sık sorgulama yapıyor. Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) kapsamına alınan BESYO sınavları, ÖSYM tarafından gerçekleştirildi.

BESYO tercih kılavuzunun da yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. Peki BESYO tercih kılavuzu yayınlandı mı, tercihler başladı mı?


2024 BESYO TERCİHLERİ NE ZAMAN?


2024 yılı BESYO tercih tarihleri henüz kesinlik kazanmadı. ÖSYM tarafından açıklama geldiğinde sayfamızda yer vereceğiz.


Yerleştirmelerin ise nasıl yapılacağı merak ediliyor. Merkezi yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına; puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilmiş olacak.

2024 yılında gerçekleştirilecek olan merkezî yerleştirmede, yine bu yıl için hesaplanmış yerleştirme puanları kullanılacak.

Öğretmenlik programları için Y-TYT’de en düşük 800 bininci olmak gerekecek.

Eşit puanlı olan adayların yerleştirilmesinde, TYT sınav puanı yüksek olana öncelik verilecek ancak eşitliğin devam etmesi halinde OBP’si yüksek olana öncelik verilecektir.

Bütün kontenjan türleri için yerleştirmede öncelik sırası da merak ediliyor. Öncelik sırası yerleştirmede kadın ve erkek kontenjanları ayrı ayrı olmak üzere genel kontenjan, millî sporcu kontenjanı şeklinde olmuş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri