AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta başlıyor? AÖL sınavı giriş ekranı 2023

Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavlarının tarihi belli oldu. Sınava girecek öğrenciler giriş ekranı sorgulaması yapıyor.

Fatma Müge Yücetürk - Açık Öğretim Lisesi sınavlarının başlama tarihi ve saati belli oldu? Peki AÖL 2023 sınavı saat kaçta, kaç saat sürüyor? Açık lise sınavları yüz yüze mi? Tüm yanıtlar birazdan…

AÖL 2023 sınavı saat kaçta?

AÖL sınavları, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenmişti. Buna göre, Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan Pazartesi yapılıyor. Merakla beklenen sınavın başlama saati 09.30 olarak açıklandı. Sınavlar 24 Nisan 2023 Pazartesi saat 09.30 ile 30 Nisan 2023 saat 23.59 arasında gerçekleştirilecek.

AÖL sınavı yüz yüze mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2023 yılında AÖL sınavları online olarak yapılacak.

AÖL sınavı giriş ekranı nasıl açılır?

2023 AÖL sınavına katılacak öğrenciler, AÖL sınav giriş ekranı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak sınava katılabilecek.

Şifresini unutanlar nasıl giriş yapacak?

Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavlarına giriş yapmak için sisteme girecekleri şifreyi unutan adaylar için de çözüm yolları bulunuyor. Giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden gerekli düzenlemeleri yaparak sınava katılım sağlayabilir. Aynı zamanda MEBİM "444 0 632" danışma hattı üzerinden görüşme yaparak da şifreyi öğrenmek mümkün oluyor. Sınava girişte öğrenciler tarafından, ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesinin onaylanması gerekiyor.

AÖL sınavı 2023 kaç dakika sürüyor, kaç soru?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarına katılan öğrenciler, aynı eğitim ve öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınav türlerinden yalnızca birine katılabilecek. Her bir ders için 20 sorudan oluşan, çoktan seçmeli, dört seçenekli teste katılacak adayların sınav süresi ise 25 dakika olarak belirlendi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri