26 Aralık Çarşamba İstanbul'da okullar tatil mi?

AKOM'un yaptığı kar uyarısı osnrasında milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli tatil için araştırmaya başladı. Peki yarın okullar tatil mi? İşte detaylar...

Milyonlarca öğrencinin okuduğu ve öğretmenlerin de eğitim için hazır olduğu İstanbul'da veliler de çocuklarını okula götürüp götürmeme konusunda kararsız kalıyor. İstanbul'da yağması muhtemel kar için zaman zaman tatil kararı verilirken AKOM'un uyarısı sonrası birçok kişi de 'Yarın okullar tatil mi?' ve 'İstanbul'da ne zaman kar yağacak?' sorularını sormaya başladı.

AKOM son olarak dünkü açıklamasında; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda akşam saatlerinden itibaren il genelinde aralıklarla kuvvetli yağmur şeklinde görülecek yağışların Salı sabah saatlerinden itibaren sıcaklıkların şehir merkezinde 4°C, yüksek bölgelerde ise 0°C'lere kadar gerilemesi tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışın, karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde kar şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Özellikle İstanbul'un kuzey ve doğu bölgelerinde Perşembe sabah saatlerine kadar hafif şekilde etkili olması beklenen kar yağışının, şehir merkezinde 1-2 cm, yüksek bölgelerde ise 3-5 cm kar kalınlıkları oluşturabileceği öngörülmektedir." ifadelerine yer vermişti.

26 Aralık Çarşamba okullar tatil mi?
İlk ve orta derecedeki okullar için tatil kararını İstanbul Valiliği veriyor. Valiliğin internet sitesinde henüz yayınlanan bir duyuru yok ve öğrenciler okullarına gidecek. Tatil yok.

METEOROLOJİ'NİN SON MARMARA HAVA DURUMU UYARISI
Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölge geneli ile İstanbul'da çok bulutlu ve yağışlı hava hakim olacak. Yağışların Yalova'da kuvvetli yağmur, Sakarya'nın güneyi ile Kocaeli'nin yükseklerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Yer yer buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, sıcaklıklar hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacak. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği bölgede, kuvvetli yağmur ve kar yağışı beklediğinden vatandaşlardan olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI
İstanbul'da yetkililerin yaptığı son uyarıların ardından kentin en yüksek ilçelerinden Beylikdüzü'nde gece saatlerinden itibaren yağan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son uyarıların ardından dün akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kentin en yüksek ilçelerinden Beylikdüzü ve çevresinde ise yağmur sonrası kar yağışı başladı. Yağış, rüzgar ve soğuk havanın etkisi ile vatandaşların şemsiyelerini güçlükle tuttuğu görüldü. Yağışların havaların bir iki derece düşmesi ile kar şeklinde devam etmesinin beklendiği öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri