2024 YKS raporu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sunuldu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin hazırlanan raporu sundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre; Bakan Tekin, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'u bakanlıkta kabul etti. Ersoy, 2024 YKS'ye ilişkin hazırlanan raporu Bakan Tekin'e sundu. Raporda sınav sorularının MEB öğretim programları ve ders kitaplarıyla uyumlu olduğu yer aldı. Ayrıca soruların MEB müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki konu kazanım etkinlik ve örnekleri kapsadığı tespit edildi.

Öte yandan raporda matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi ve felsefe derslerinden müfredata uygun olarak hazırlanan soruların bilgi temelli olduğu ve eleştirel düşünme becerilerinin, yorumlama becerilerinin ve bütüncül yaklaşımın öne çıkarıldığına vurgu yapıldı.

Ersoy, YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin okula devamları ve derslere aktif katılımlarının, ders kitaplarının birincil kaynak olduğu bilinciyle konu içeriklerine dikkat etmelerinin, kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinlikleri yapmalarının önemine dikkati çekti. Bakan Tekin, konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada "ÖSYM soru bankasına, soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler de dahil ediliyor. ÖSYM'nin YKS soru havuzu, tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor, öğrenciler müsterih olsun" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İmalathaneye çevirdikleri evde sahte içki ürettiler: 3 tutuklama
Milli atıcı Şevval İlayda Tarhan finale yükseldi
Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye: Onlarla vereceğimiz kavga asgari ücretin kavgasıdır, çiftçilerin kavgasıdır

Eğitim Haberleri