2024 ÖSYM KPSS ortaöğretim ve KPSS lise sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? Sorgulama ekranı 4 Ekim 2024

KPSS ortaöğretim ve KPSS lise sınav sonuçları merakla bekleniyordu. O heyecan için nefesler tutuldu bugün 4 Ekim 2024'te sorgulama ekranı aday öğrenciler için aktif hale geldi. 11:15 'te sorgulama ekranı erişime açıldı.

KPSS sınav sonuçları ekranında adayların Genel Kültür- Genel Yetenek bölümünden doğru-yanlış cevap sayıları ve puan bilgisi yer alacak. KPSS ortaöğretim sonuçları internet üzerinden ilan edilen sonuçlar tebliğ niteliğinde olacak. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra itiraz süreci başlayacak.

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı sorgulama nasıl yapılır?

Ortaöğretim düzeyinde gerçekleşen KPSS oturumları 2 yıl da bir yapıldığı için adaylar sınavlara yoğun bir ilgi gösteriyor. Sınav sonuçlarıyla birlikte adaylar önümüzde ki 2 yıl boyunca almış oldukları puanlar ile beraber tercih yapabilecek.

KPSS ortaöğretim sınavı 15 Eylül’de tamamlanmıştı. Yayınlanan takvime göre sonuçlar bugün 4 Ekim Cuma 2024'te erişime açılıyor.

KPSS lise sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açılıyor.

“KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı” duyurusu ise ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılıyor.

Adaylar sınav sonuçları açıklandıktan sonra T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sonuç ekranına erişim sağlayabilecek.

Adaylar puanlarına göre tercih yapacak

KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların KPSS P94 puanı belli olacak.

ÖSYM'nin resmi internet sayfasında, “KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı” duyurusunu 4 Ekim 2024 Saat: 11.15 'te yaptı. sonuc.osym.gov.tr sitesinden sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yavru vaşaklar fotokapana yansıdı
İstanbul'da eczaneye 27 gün arayla ikinci silahlı saldırı: Motosikletli saldırganlar aranıyor

Eğitim Haberleri