2023 İOKBS bursluluk sınavı başvuru tarihleri açıklandı!

Başvuru tarihi İlköğretim ve Ortaöğretim Vakfı Bursluluk sınav takvimi (İOKBS) ile birlikte duyurulmuştur.

Müge Yücetürk - 30.000'i deprem bölgelerinde olmak üzere 100.000'i Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahsis edilen burs başvuruları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönergede, resmi ve özel liseler, liseler imam hatip veya özel eğitim lisesi ve hazırlık sınıfının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler için bursluluk sınavı yapılacak. . Ortaokul 9, 10 ve 11. sınıflar ile ilgili usul ve esaslar.

İOKBS sınav başvurusu nasıl yapılır ?

IOKBS sınavına başvurular 29 Mayıs - 16 Haziran tarihleri ​​arasında alınacaktır. Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek.

İOKBS başvuru kılavuzuna nerden ulaşılabilir ?

Aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler sistem üzerinden kayıt yaptırabileceklerdir. KKTC uyruklu öğrenciler, KKTC kimlik numaraları ile Ataşelik/Eğitim Müşavirliği aracılığıyla başvuru yapabileceklerdir.

IOKBS'e giriş

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında ilk ve orta öğretim kurumlarına verilecek bursların değerlendirilmesi birinci yarıyılda uygulanan program esas alınarak yapılacaktır. Sınavda soru dağılımı ve soru sayısında bir önceki yıla göre bir fark olmamakla birlikte sınav her seviyede 100 soru olacak ve test süresi 120 dakikadır.

Bu yıl 70.000'den 100.000'e çıkarılan kontenjandan 30.000 burslu deprem bölgesine tahsis edilecek. Ek olarak, yönergeler özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler için ayrıntılı test önlemleri içerir. Kılavuz olarak fotoğraflı sınav kayıt belgeleri sınav tarihinden en az 7 gün önce “www.meb.gov.tr” internet adresinden temin edilecektir.

Sınav 3 Eylül 2023 Pazar günü Türkiye'de saat 10:00'da başlayacaktır.

Sınav sonuçları 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet sitesinde yayınlanacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri