2019 LGS tercih kılavuzu yayınlandı! Tercih kılavuzu indir - Son tercih günü ne zaman

Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden gelecek sene lisede eğitim görmeye başlayacak öğrenciler için 2019 LGS tercih kılavuzu yayınladı.

Nitelikli okullar için 139 bin 660 kişilik kontenjana girebilmek için mücadele veren öğrenciler için kritik gün geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı tercih kılavuzu ile tüm bilgileri içeren dökümanları da erişime açtı. Öğrenciler de tercih yapacakları okullar için şimdiden bilgilenmeye başladı. İşte 2019 LGS tercih kılavuzu ile ilgili detaylar, içerikleri ve tüm bigiler..

LGS tercihleri ne zaman?
LGS tercih kılavuzunda yer alan bilgiler dahilinde 1-12 Temmuz tarih aralığında gerçekleştirilecek olan yerleştirme ve nakil dönemine dair detaylar veren Milli Eğitim Bakanlığı, tercihlere esas kontenjan tablolarının ne zaman erişime açılacağı bilgisini paylaştı. İşte, LGS tercih kılavuzu ve detaylı bilgiler



LGS tercihi nasıl yapılır?
LGS tercihleri, E-Okul üzerinden 01-12 Temmuz tarihlerinde öğrenci velileri tarafından gerçekleştirilebilecek. Tercihlerini internet üzerinden gerçekleştirmek istemeyen veliler, herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden bu işlemlerini tamamlayabilecek. Son olarak yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Özel okullar için kayıtlar ne zaman?
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel ortaöğretim kurumları, Merkezî Sınav Puanı esas alınarak kendi yönetmeliklerine göre öğrenci alabilecektir. 2019/2020 eğitim ve öğretim yılı için özel okul kayıt işlemleri, 27 Haziran-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında
yapılabilecektir. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacak.

Özel Öğretim Kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri