2019 LGS soru örnekleri indir! LGS'de hangi konular var

LGS için tüm araştırmalar devam ederken tarihi kadar önemli olan bir konu da içeriği. LGS'de hangi sorular sorulacak ve hangi konular var? Örnekler haberimizde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için yayımlanan sorular ve konular öğrenciler için rehber niteliğinde. Hazırlıklarını son sürat ve kararlılıkla sürdüren yüz binlerce öğrenci bilgilerini tazelemek ve pekiştirmek istiyor. Ayrıca sınav öncesinde avantajlı konuma geçme amacındalar. Peki LGS ne zaman? LGS örnek soruları ve LGS örnek konuları ne?

Sayısal bölüm soruları içerisinde matematik ve fen bilimleri konularına ilişkin 10'ar adet örnek soru yayımlayan kurum sözel bölüm sorularında ise Türkçe, inkilap, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce sorularına yer verdi. Bakanlığın resmi sayfasından yapılan duyuruda; “Örnek soru kitapçıklarında ilk ünitelerde yer alan konulara ağırlık verilmekle birlikte diğer ünitelerden de örnek sorular yer almaktadır. Yıl içerisinde diğer ünitelerle ilgili örnek soru yayımlanmasına devam edilecektir.” İfadeleri kullanıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada LGS’de ezbere dayalı sorular azaltılacağını öğrenmeye dayalı soruların artacağını açıklamıştı.

LGS NE ZAMAN?

LGS örnek soruları ardından sınav tarihi de bir kez daha gündeme geldi. Peki, LGS bu yıl ne zaman yapılacak?

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri