2018 KYK Yurt Başvurusu ne zaman başlayacak? Başvuru nasıl yapılır ve gerekenler

Üniversite programlarına yerleşme hakkı kazanan öğrenciler için KYK Yurt Başvurusu için hummalı araştırma başladı. Barınma ihtiyaçlarını bu yolla gidermek isteyen öğrenciler sürekli olarak '2018 kyk yurt başvurusu ne zaman başlayacak?' ve '2018 kyk yurt başvurusu nasıl yapılır?' sorularının cevabını öğrenmek istiyor. İşte detaylar...

Eylül ayı içerisinde başlayacak yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıkların son sürat devam ettiği üniversitelerde öğrenciler de kalacak yurt araştırmasını sürdürüyor. Devlet imkanı ile Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki odalarda kalmak isteyen öğrenciler bugünden itibaren başvurularını gerçekleştirebilecek. Yüz binlerce öğrencinin ihtiyacının karşılandığı yurtlar için yoğun talep var.
 

2018 KYK Yurt Başvurusu nasıl yapılır?

3 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayan KYK yurt başvuruları için adres bir kez daha e-Devlet olacak. Vatandaşlık numarası ve şifrenizle giriş sağlayabilecğeiniz portal üzerinden 10 Eylül 2018 Pazartesi 23.59'a kadar başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru yapan öğrencilerin bilgilerindeki doğruluk kritik önem taşıyor. Belgelerinde eskiklik veya yanlışlık olan öğrenciler için başvurular ne yazıkki geçersiz sayılacak. Üniversite kariyerinizde önemli bir yer tutan kalacak yer için en yüksek hassasiyeti göstermenizi tavsiye ederiz.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor. 
 
Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.


 

Telefon ve sosyal medya desteği

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.
 

E-Devlet'ten kontrol edin

Yurt başvuruları, "e-devlet"te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin "e-devlet"teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle "e-devlet"e girerek okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri,  bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri  gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan  gerçekleştirebilecek. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan  öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Başvurular "e-devlet" üzerinden alınacağı için, "e-devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliğiyle birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka "e-devlet" şifresi almaları veya diğer "e-devlet" giriş yöntemlerine sahip  olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.
 

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversiteye yerleşen binlerce aday tarafından merak içinde araştırılmaya başladı. KYK burs ve kredi işlemlerinin Kasım ayı içerisinde alınması bekleniyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri