Salman Khan için karar günü! Duruşmadan CANLI

Ünlü Bollywood yıldızı Salman Khan iki kara antilopu öldürüldüğü iddiasıyla yargılandığı davada dün açıklanan kararla 5 yıl hapse mahkum edilmişti. Bugün ise kefaleti konusunda karar verilecek. Dünyadaki milyonlarca hayranı da ünlü oyuncu için sosyal medyada kampanyalar başlattı.

1998 yılında çekilecek bir film için Jodhpur'da bulunan Salman Khan, Saif Ali Khan ve birkaç arkadaşının daha nesli tükenmekte olan ve koruma altında bulunan iki kara antilobun kaçak avlanma ile öldürülmesi konusundaki yargılama süreci dün karara bağlanmış ve tek ceza alan isim Salman Khan olmuştu. 20 sene sonra çıkan kararın ardından bugün ise son duruşma yapılacak ve Bollywood yıldızının kefaleti konusundaki ikinci karar açıklanacak.
 

Karar adil değil!


Dünyanın dört bir yanında hayranı bulunan Salman Khan'ın tek hüküm giyen isim olması özellikle müslümanları harekete geçirdi. Kararın adil olmadığına ve müslümanları hedef aldığını dile getiren binlerce mesaj atıldı. Sosyal medyada örgütlenen Salman Khan hayranları oyuncu için özgürlük taleplerini #FreedomToSalmanKhan etiketi altında gösteriyor.

Çete mi var?


Kararla ilgili olarak dile getirilen iddialardan bir tanesi de Müslüman oyuncuların sektörde iş yapmasını engellemek isteyen çeteler. Bilindiği üzere daha önce Salman Khan bir kişinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla bir kez daha bu süreçten geçmiş ve sonrasında yalan beyanlar verildiği itiraf edilmesiyle temiz olduğu ortaya çıkmıştı.


"Amaç kefalet!"


Hayranları Khan'ın ünlü, şöhret sahibi ve zengin biri olduğu için hedefte bulunduğunu ve bu sebeple de kendisinden kefalet talep edileceğini düşünüyor. Duruşma bugün Türkiye saati ile 08.00'de başlayacak.

Arkadaşları destek verdi


Salman Khan'ın sanatçı arkadaşları ve dostları ünlü ismi bu zor gününde yalnız bırakmadı. Birçok isim Khan'ın evine giderek ailesine yanlarında olduklarını belirtti ve desteklerini gösterdi.


Ne olmuştu?


Hint sinema yıldızı Salman Khan 1998 yılında bir av organizasyonunda nesli tükenmekte olan 2 kara antilobunu avlamaktan dolayı suçlu bulundu. 52 yaşındaki ünlü yıldız Khan 5 yıl hapis cezası aldı. Aynı organizasyona katılan Bollywood yıldızları Saif Ali Khan, Sonali Bendre, Tabu ve Neelam Kothari ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.
 

KARAR GÜNÜ  - CANLI

09.30: Mahkeme kararını yarın vereceğini açıkladı

08.00: Salman Khan’ın avukatı, geçen akşam tehdit aramaları ve SMS aldığını söyledi.

07.53: Salman Khan'ın kardeşi Alivra ve koruması Shera mahkeme salonuna geldi. Shera son zamanlarda kazandığı maaşıyla gündemdeydi.

07.43: Salman Khan’ın hukuk müşaviri Jodhpur Mahkemesi’nde 51 sayfalık bir kefalet başvurusu yaptı.

07.40: Üçüncü davada Baş Yargı Sulh Mahkemesi (Jodhpur Rural), 18 Ocak 2017'de Silah Yasası'nın 3/25 ve 27'nci bölümleri uyarınca suçlamalardan Salman Khan'ı beraat ettirdi.

07.35: İkinci davada, aktör, Jodhpur'ın Mathania köyü yakınlarındaki Ghoda Çiftliği'nde bir korunaklı hayvan olan bir kara hayvanı avlamak için Yaban Hayatı Koruma Yasası'nın 51. Bölümü kapsamında 10 Nisan 2006 tarihinde beş yıl hapis cezası aldı. 28-29 Eylül 1998 gecesi.

07.30: Salman Han'a karşı kara antilop davasıyla ilgili dört dava var. Salman Khan, 17 Şubat 2006 tarihinde, Yaban Hayatı Koruma Yasası'nın 51. maddesi uyarınca, Rajasthan eyaletinin devleti olan iki Chinkara'yı (Hintli ceylan) öldürdüğü için bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

07.00: Hayvanların Etik Tedavisi için Halk (PETA) Hindistan sözcüsü Sachin Bangera, kararın, ister Salman Khan ister sıradan bir vatandaş olsanız da, gerçeklerin bir mahkeme tarafından dinleneceğini ve kanunun geçerli olacağını belirtti. PETA'nın yanı sıra, hayvanları kuşatma vakası, karabina avcılığı vaka kararını memnuniyetle karşılayan gruplar arasındaydı.

06.50: Salman Khan'dan başka, yasalarla karşılaşan diğer süperstarlar Sanjay Dutt, Shiney Ahuja ve Sooraj Pancholi.

06.45: Hint film endüstrisi, 52 yaşındaki oyuncu için şok ve endişe dile getirdi. Çalışma arkadaşlarının çoğu başarılı aktörün bir yıldız olduğu için cezalandırıldığını ve sadece bir kaçının adaletin teslim edildiğine işaret ettiğini iddia etti.

06.40: Pakistan Dışişleri Bakanı Khawaja Asif'in şoku. Asif, Salman Khan'ın raporlara göre azınlık olduğu için mahkum edildiğini iddia etti. Asif, eğer Salman, BJP'nin dinine aittiyse, böyle bir “sert cümle” verilmeyeceğini iddia etti.

06.35: Salman Khan, Asaram bapu'nun da kaldığı Jodhpur merkez hapishanesinde bulunuyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri