Hizbullah, Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in saldırısında hayatını kaybettiğini doğrulayarak, "Liderimiz öldürüldü" dedi.

Hizbullah, İsrail'in dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında öldürdüğünü iddia ettiği Genel Sekreteri Hasan Nasrallah hakkında açıklama yaptı. Hizbullah açıklamasında, Nasrallah'ın hayatını kaybettiğini doğruladı. İran Kızılayı Nasrallah için başsağlığı mesajı yayınlayarak, "Seyid Hasan Nasrallah şehit edildi. Lübnan Hizbullahı, bu hareketin genel sekreteri Seyid Hasan Nasrallah'ın Siyonist rejimin Beyrut'un güney banliyölerine yönelik canice saldırısında şehit edildiğini doğruladı" ifadelerini kullandı.

"HİZBULLAH LİDERİ HASAN NASRALLAH'IN ÖLDÜRÜLMESİ, DİRENİŞİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK"

Hamas'tan Hizbullah lideri Nasrallah'ın ölümüne ilişkin yapılan açıklamada, "Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadetinden dolayı Filistin halkımız, Arap ve İslam milletimiz yas tutuyor. Sayın Seyyid Hasan Nasrallah ve kardeşlerinin büyük bir sabır ve hürmetle yasını tutarken, onun biyografisini ve Kudüs'ün ve mübarek Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna fedakarlıklarla dolu yolculuğunu tüm gururla anıyor ve onurlandırıyoruz. Bu suçun ve işgalin tüm suç ve suikastlarının, yalnızca Lübnan ve Filistin'deki direnişi azim ve kararlılıkla artıracağını, şehitlerin yolunda tüm gücümüzle, cesaretimizle ve gururumuzla yola devam etmemizi sağlayacaktır. Fedakarlıklarıyla, onların yolundan gitmek, işgalin zaferine ve yenilgisine kadar direniş ve kararlılık yolunu sürdürmektir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Çini Project Beyoğlu’nda açıldı
Şeker pancarında ödeme takvimi belli oldu
Siirt'te örtü yangını: Onlarca dönüm alan zarar gördü

Dünya Haberleri