Fransa normalleşmeye hazırlanıyor

Türkiye bu hafta itibariyle koronavirüsle mücadelede normalleşme aşamasına geçerken, Fransa hükümeti de Nisan ayı itibariyle normalleşmeye geçilebileceğini belirtti.

Türkiye'de bu hafta başı itibariyle geçilen 'kontrollü normalleşme' dönemi uygulanmaya devam ederken, Fransa hükümetinden yapılan açıklamada, Nisan ayı itibariyle normalleşme aşamasına geçilebileceği belirtildi.

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal yaptığı açıklamayla Fransa Hükümeti'nin tedbirlerin ve kısıtlamaların gevşetilmesine yönelik planlar yaptığını söyledi. Attal, “Yine zor günlerle karşı karşıya kalacağız, doğru, ancak aylar sonra ilk defa daha normal yaşam koşullarına dönüş yaklaşıyor. Bunun Nisan ortasından itibaren gerçekleşmesini umuyoruz. Buna hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yakında ülkenin temkinli şekilde yeniden açılması için önerilerimizi sunmamızı istedi” şeklinde konuştu.

87 binin üzerinde ölüm

Dünyada koronavirüsten fazla etkilenen ülkelerden biri olan Fransa'da 3 Mart 2021 tarihinde 22 bin 857 yeni vaka bildirilirken, 417 kişi hayatını kaybetti.

Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı 3,7 milyonu aşarken, toplamda 87 bin 220 kişi ise koronavirüsten hayatını kaybetti.

DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri