El Kaide liderinin oğlu, Fransa'da sınır dışı edildi

El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin, oğlu ile gündeme geldi. Ladin'in büyük oğlu Ömer Bin Ladin, Fransa tarafından sınır dışı edilerek ülkeye giriş çıkışı engellendi.

Dünya'da bazı ülkeler tarafından uluslararası terör örgütü olarak tanımlanan El Kaide, bugün 2011 yılında öldürülen eski lider Usame Bin Ladin ile gündeme geldi. ABD gizli istihbaratı tarafından öldürülen Usame Bin Ladin, bugün büyük oğlu Ömer Bin Ladin ile yeniden konuşulmaya başlandı.

Sınır dışı edildi

El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in büyük oğlu uzun yıllardır yaşadığı Fransa'dan sınır dışı edildi. Ömer Bin Ladin'in Fransa'ya giriş çıkışına yasaklama getirilirken konuyla ilgili Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau'dan açıklama geldi.

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau


Bakan Retailleau, X hesabından yaptığı açıklamasında; "Uzun yıllardır Normandiya bölgesine bağlı Orne vilayetinde eşi ile yaşayan Ömer Bin Ladin, sosyal medya hesaplarından 2023 yılında yaptığı terör propagandası nedeniyle ülke topraklarından ayrılma zorunluluğu getirildiğini" belirtti.


Büyük yankı uyandırdı

Fransız mevkilerinin aldığı sınır dışı kararı sonrası Türkiye'de de Usame Bin Ladin ve oğlu Ömer Bin Ladin en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.

Usame Bin Ladin

Usame Bin Ladin kimdir, neden öldürüldü?

10 Mart 1957 yılında Suudi Arabistan'da doğan Usame Bin Ladin, El-Kaide'nin kurucusudur. 1994 yılında vatandaşlıktan çıkarılınca Arabistan vatandaşı olmuştur.

1979'da Sovyetler Birliği'ne karşı savaşan mücahit kuvvetlerine katıldı. Ardından 1988 yılında El-Kaide'yi kurdu. 1992 yılında Suudi Arabistan'a sürüldü ve Sudan'a yerleşti. Ardından Afganistan'da 1996 yılında teşkilatlanmaya başladı.

Körfez Savaşları'nda aktif rol oynadı. 1998 yılında ABD büyükelçiliklerine bomba yüklü kamyonlarla saldırıların sonrasından en çok aranan teröristler listesine girdi. 2011 yılında ise ABD tarafından özel birliklerce öldürüldü.

Ömer Bin Ladin

Ömer Bin Ladin kimdir, neden gündemde?

El-Kaide'nin kurucu lideri Usame Bin Ladin'in oğludur. Ömer Bin Ladin'in annesi Necve Hanım'dır. Uzun yıllardır Fransa'nın Normandiya bölgesine bağlı Orne vilayetinde İngiliz eşi ve çocuklarıyla yaşamaktadır.

Ladin'in 5 çocuğu vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kedi Faruk'un camdan itilmesine ilişkin davada mütalaa açıklandı: İstenen ceza belli oldu
Discord üzerinden şantaj yapan şahıs tutuklandı
Film sahnelerini aratmadı: Şişli’de polisten kaçan taciz şüphelisini iş yeri sahibi yakalattı

Dünya Haberleri