Eceli gelen köpek...

Emperyalist ABD; böl, parçala, yönet stratejisiyle bir asırdan buyana dünyayı, özellikle bölgemizi sömürdü, kan ve göz yaşı dökülen savaşlara neden oldu. 1990'da Saddam Hüseyin’ i kandırarak Kuveyt’ i işgal ettirmesinden günümüze kadar Ortadoğu’ da sular hiç durulmadı.

Emperyalist ABD; böl, parçala, yönet stratejisiyle bir asırdan buyana dünyayı, özellikle bölgemizi sömürdü, kan ve göz yaşı dökülen savaşlara neden oldu. 1990'da Saddam Hüseyin’ i kandırarak Kuveyt’ i işgal ettirmesinden günümüze kadar Ortadoğu’ da sular hiç durulmadı.
**
ABD, İslam dünyası üzerine yürüttüğü şeytani projelerindeki (BOP) yeni hamlesini Kudüs’le ilgili malüm kararı ile sürdürdü. Türkiye 'nin önderliğinde yapılan çalışmalar sonunda, BM’de 9’a karşı 128 Ülke’nin “ret” kararıyla, ABD zaten defalarca çizdirdiği karizmasını bu defa yerle bir etti. Üstelik bunu kendi eliyle yapmış oldu. Böyle bir yenilgiyi hiç ummadığını bugün daha iyi kavradığımız ABD, çılgına döndü. Baş suçlunun da Türkiye olduğu zaten belliydi!
**
BOP, yani Büyük Ortadoğu Projesi’ nin (ben, şeytani proje diyorum)  hedeflerine ulaşabilmesi için yegane şart; Ortadoğu’da şiddetin, terörün, iç karışıklığın, kan ve göz yaşının hatta savaşların kesintisiz devam ettirilmesi şeklindedir. Bu anlamda ‘şeytani proje' küçümsenemeyecek kadar yol aldı. Kudüs açıklamaları bu projenin geldiği aşamayı göstermesi, belki Müslümanların uyanışına neden olması ihtimali bakımından son derecede önemlidir. ABD, tüm faaliyetlerini bu proje üzerinden yürütüyor. Bu nedenle İran’ ı, Tunus’ u, Katar ‘ı karıştırırken; içerde de Suudi Arabistan, BAE gibi satılmışları kullanıyor. Yeter mi?  Tabi ki,  yetmez. 
**
ABD’ nin hedeflediği birçok amacı var. ‘Şeytani Proje ‘ kapsamında bölgemizdeki enerji ve diğer doğal zenginlik kaynaklarına sahip olma amacı ve ihtirası var. Siyonist İsrail’ in güvenliğini temin etme politikası var. Ayrıca, her geçen gün büyüyen Çin, Hindistan ve Rusya'yı kuşatma, kontrol altında tutma planı var. Bölgeden sömürerek elde edeceği enerjiyi Akdeniz yoluyla Batı’ya ulaştırma planları var. Afrin, Akdeniz’ e çıkış sağladığı için önem arz ediyor. Bütün bu hedefler için önünde engel olarak, İslam dünyasının kendisine umut bağladığı Türkiye'yi görüyor. Ve dananın kuyruğu da burada kopuyor. 
**
Çeşitli isimler altında birçok terör örgütü kuruyor, besliyor, silah ve mühimmatla destekliyor. Yetmedi; onlardan, sözde Türkiye – Suriye, Irak sınırını savunmak üzere  “sınır güvenlik gücü” adıyla 30 bin kişilik bir ordu kurmakta olduğunu söylüyor. Bu durumu utanmadan, sıkılmadan, pervasızca dünyaya     açıklıyor. 
**
Türkiye’ nin bütünlüğünün açık bir şekilde tehdit edildiğini, bunun bir ‘beka meselesi’ olduğunu görmemek için aptal olmak lazım. Türkiye’ de bunu gördü ve tavrını net olarak ortaya koydu; Bir gece ansızın gelebiliriz dedi.
**
Ne olacak peki ?
Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bunca emperyalist amaçları için ABD umduğu desteği elde edemeyecek. Afrin Harekatı esnasında karşımıza çıkamayacaktır. 
** 
Atasözünde “Eceli gelen köpek cami duvarına işer” dediği gibi, bugün olmasa da, pek yakında yine bizim bölgemizde benzeri başka bir konuda,  kendi sonunu getirmek için “cami duvarına işe“mesine az kaldı. Bekleyelim     görelim.   
Selam ve sevgi ile.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri