ABD Başkanı Biden adaylıktan çekildi, yardımcısı Kamala Harris’i aday gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım 2024'te yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri'nden çekilme kararını açıklamasının ardından, mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in aday olması için destek vereceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada, "Demokrat dostlarım, adaylığı kabul etmemeye ve görev süremin geri kalanında tüm enerjimi Başkanlık görevime odaklamaya karar verdim. 2020'de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i Başkan Yardımcım olarak seçmek oldu. Bu verdiğim en iyi karar oldu. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi bunu yapalım" dedi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Başkan Biden, partisi ve ülkesi için en iyi şeyin çekilmesi olacağını belirterek, "Başkanınız olarak hizmet etmek benim için hayatımın en büyük onuruydu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da görevimden ayrılmamın ve görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkenin yararına olacağına inanıyorum. Bu hafta içinde kararımla ilgili olarak ulusa daha ayrıntılı bir şekilde sesleneceğim" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dilan Polat tahliye edilecek mi? Mahkeme kararını verdi
SGK açıkladı: Emekliye zam farkının ödeneceği tarih belli oldu
Dini nikahla yaşadığı kadını av bıçağı ile öldüren şüpheli tutuklandı

Dünya Haberleri