İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi kimdir, öldü mü?

Hizbullah’ın İsrail’e düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği iddia edilen İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin yaşamına ve kariyerine dair detaylar merak ediliyor.

İsrail devleti ile Hizbullah arasında süren savaş karşılıklı saldırılarla devam ediyor. Son olarak Hizbullah insansız hava aracı ile İsrail’in Golani askeri üssündeki bir askeri yemekhaneyi hedef alan bir saldırı düzenledi. Saldırıda 67 kişinin yaralandığı öğrenilirken, 4 İsrail askerinin de öldüğü iddia edildi. Ölen kişiler arasında üst düzey bir İsrail askerinin de bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Hizbullah’ın Golani saldırısında İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin de yaşamını yitirdiği öğrenildi. Haberin duyulmasının ardından birçok kişi Halevi’nin gerçekten ölüp ölmediğini merak ederken, Herzi Halevi’nin askeri geçmişine, kariyerine ve yaşamına dair detaylar da araştırılamaya başlandı.

Herzi Halevi kimdir?

İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı olan Herzi Halevi 17 Aralık 1967 tarihinde Kudüs’te dünyaya geldi. Halevi’nin 13 Ekim 2024 günü Hizbullah’ın düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği öne sürüldü. Herzi Halevi, 16 Ocak 2023 günü yemin ederek görevine başlamıştı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin 56 yaşında hayatını kaybettiği iddia ediliyor (Fotoğraf: Wikipedia)

Herzi Halevi görevi, kariyeri?

İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ülkedeki en yüksek rütbe olarak bilinen “Rav Aluf” sahibidir. Halevi, 1985 yılından itibaren görev yaptığı İsrail ordusunda; Lübnan Savaşı (2006), Filistin ve Gazze savaşları ve çatışmalarında etkin bir rol oynadı.

Herzi Halevi evli mi, çocuğu var mı?

Hayatını kaybettiğine yönelik iddialar bulunan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Sharon Halevi ile evlidir. Çiftin 4 çocukları bulunuyor.


Herzi Halevi İsrail ordusunda neler yaptı?

Herzi Halevi, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan İsrailli bir askeri liderdir. 1967 yılında Kudüs'te doğan Halevi, İsrail ordusunda çeşitli kademelerde görev alarak yükselmiş ve özellikle operasyonel deneyimi ile tanınmıştır. IDF'de istihbarat birimlerinden sorumlu çeşitli pozisyonlarda görev yapmış ve hem stratejik hem de operasyonel alanlarda etkili liderlik sergilemiştir.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin görevi neydi?

Halevi, 2023 yılında İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanı olarak atanmış ve ülkenin güvenlik politikalarının uygulanmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Görev süresince, İsrail’in güvenlik tehditlerine karşı koymak ve ordunun modernizasyonunu sağlamak gibi konulara odaklanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri