Eski hakem Selçuk Dereli kimdir, neden gündemde, kaç yaşında, aslen nereli, hangi takımlı, şimdi ne yapıyor?

Eski hakem Selçuk Dereli kimdir, neden gündemde, kaç yaşında, aslen nereli, hangi takımlı, şimdi ne yapıyor?

Başkent Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir restoranda yemek yediği sırada nefes borusuna yiyecek sıkışan bir kadını kurtaran Selçuk Dereli yıllar sonra gündem oldu. Eski FIFA kokartlı hakemin Heimlich manevrası ile kadının hayatını kurtardığı ana ait görüntüleri izleyenler Selçuk Dereli’nin hakemlik kariyerine dair detayları ve şimdiki yaşamını araştırmaya başladı. Peki Selçuk Dereli kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, hangi takımı tutuyor? İşte yanıtlar…

Selçuk Dereli kimdir, kaç yaşında, nereli?

Eski FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, 6 Haziran 1969 tarihinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Aslen Andırınlı olan Dereli, Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünden mezun olmasının ardından beden eğitimi öğretmenliği yapmaya başladı.

Selçuk Dereli hakemlik kariyeri

Hakemliğe 1988 yılında başlayan Selçuk Dereli, 1993 yılında ilk klasman maçını yönetti. 2003 yılında FIFA hakemliği yapmaya başlayan Dereli aynı yıl U-19 Avrupa Şampiyonası finalini yönetti.

Siyasete girdi!

Eski hakem Selçuk Dereli, 2011 yılında CHP’den Mersin Milletvekili adayı, 2019 yılında ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olmuştu. Dereli daha önce Ankara’nın Çankaya Belediyesi’nde meclis üyeliği ve belediye başkanvekilliği görevlerini üstlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri