Asım Pars kimdir, kaç yaşında, neden öldü, evli mi, eşi kim, hangi takımlarda oynadı, hastalığı neydi, aslen nereli?

Eski milli basketbolcu Asım Pars, 48 yaşında hayatını kaybetti. Peki Asım Pars neden öldü, hastalığı neydi, evli mi, çocukları var mı, hangi takımlarda forma giydi, aslen nereliydi?

Basketbol dünyasını yasa boğan ölüm. 48 yaşındaki eski milli basketbolcu Asım Pars, yaşadığı evde ölü bulundu.

Asım Pars kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, neden öldü?

A Milli Basketbol Takımı’nın eski sporcularından olan Asım Paščanović Pars, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü hayatını kaybetti. Aslen Boşnak olan Pars, Bosna Hersek’in Kalesija kentine bağlı Tojsici bölgesindeki evinde ölü bulundu. Henüz 48 yaşında olan Asım Pars’ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Asım Pars kim, memleketi neresi, gerçek ismi ne?

Eski milli basketbolcu Asım Pars 1 Nisan 1976 tarihinde Bosna Hersek’te dünyaya geldi. Asıl adı Asim Paščanović olan Asım Pars, 1993 yılında Türkiye’ye gelmesinin ardından Türk vatandaşlığına geçti. 48 yaşında Bosna Hersek’te yaşamını yitiren Asım Pars, Türkiye ve Avrupa’da birçok takımda forma giydi.

Asım Pars hangi takımlarda oynadı?

A Milli Basketbol Takımı forması giyen Asım Pars, Milli Takımla 2001 Eurobasket’te ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Pars Milli Takım’ın yanı sıra; Fenerbahçe, Galatasaray, Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Erdemir takımlarında forma giydi. Avrupa’da da oynayan basketbolcu Lokomotiv Rostov ve Dinamo Moskova’da ter döktü.

Asım Pars evli miydi, çocuğu var mı, eşi kim?

48 yaşında hayatını kaybeden Asım Pars, 2007 yılında nişanlısı Amra Mehinovic ile dünya evine girmişti. Pars’ın bir kız ve bir erkek çocuğu bulunuyordu.

Asım Pars son hali

Basketbolu bıraktıktan sonra antrenörlük yapmaya devam eden basketbolcu Asım Pars’ın ölmeden önceki son hali de merak konusu oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Arnavutköy'de Erzurum tanıtım günleri gerçekleştirildi
Diyarbakır’da şehit Gaffar Okkan’ın adının verildiği spor yerleşkesinin ismi değiştirildi
Manisa'da göçük faciası: Bir işçi hayatını kaybetti

Biyografi Haberleri