2024 Türkiye güzeli İdil Bilgen kimin kızı, babası kim? Mustafa Levent Bilgen kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?

Miss Turkey 2024 yarışmasında Türkiye güzeli seçilen İdil Bilgen'in tanınmış bir ismin kızı olduğu ortaya çıktı. Peki İdil Bilgen'in babası Mustafa Levent Bilgen kimdir?

Dün akşam düzenlenen Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda 2024 yılının en güzel kızı İdil Bilgen seçilmişti. Yarışmasının tamamlanmasının ardından yeni Türkiye güzeli İdil Bilgen günün en çok konuşulan isimlerinden biri olmuştu. Yaşamı, özel hayatı ve ailesi araştırılan Bilgen’in ünlü bir kişinin kızı olduğu ortaya çıktı. 2024 Türkiye güzeli İdil Bilgen’in babasının diplomat Mustafa Levent Bilgen olduğu öğrenildi. Haberin yayılmasının ardından Miss Turkey 2024 seçilen İdil Bilgen’in babası Mustafa Levent Bilgen’in kim olduğu, yaşı, aslen nereli olduğu, görevi ve kariyeri araştırılamaya başlandı. Peki İdil Bilgen’in babası Mustafa Levent Bilgen kimdir? İşte yanıtı…

Miss Turkey 2024 İdil Bilgen’in babası kimdir?

Türkiye Güzellik Yarışması’nda 2024 yılının en güzel kızı seçilen İdil Bilgen’in babasının ismi Mustafa Levent Bilgen’dir.

Diplomat, Büyükelçi Mustafa Levent Bilgen kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eğitimi?

Diplomat Mustafa Levent Bilgen 1966 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi olan Bilgen, lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Lisans eğitimini ABD’de bulunan George Mason Üniversitesi Yöneticilik Fakültesi İşletme bölümünde tamamlayan Mustafa Bilgen, yüksek lisansını ise aynı okulda Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İş ve İşlemler alanında gerçekleştirdi.

Mustafa Levent Bilgen hangi görevlerde bulundu, kariyeri?

1995 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan Mustafa Levent Bilgen, 2007-2009 yıllarında Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu'nun özel danışmanlığı, 2009-2011 yılları arasında Toronto Kurucu Başkonsolosluğu, 2011-2014 yıllarında New York Başkonsolosluğu, 2014-2016 yılları arasında Abu Dabi Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. 2017 yılında Dışişleri Bakanlığı Müşaviri olan Bilgen, 2018-2019 yılları arasında Meclis Dışişleri Komisyonu Danışmanlığı yaptı. Bilgen, 2023 yılının eylül ayından bu yana Kiev Büyükelçiliği görevinde bulunuyor.

Mustafa Levent Bilgen’in kızı kimdir?

Uzun yıllardır diploması alanında faaliyet gösteren Mustafa Levent Bilgen’in kızı İdil Bilgen, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü düzenlenen Miss Turkey güzellik yarışmasında 2024 yılı Türkiye Güzeli seçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İsviçre’yi ayağa kaldıran cinayet: Eşinin cesedini parçalara ayırıp blenderdan geçirdi
İstanbul'da arkadaş grubu arasında tartışma: Kafasıyla aracın camını kırdı

Biyografi Haberleri