YSK kesin sonuçları ne zaman açıklanacak? İstanbul'u kim kazandı

Türkiye'nin yerel yönetimlerdeki yöneticilerini belirleyecek olan 31 Mart Yerel Seçimleri kesin sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YSK'nın açıklaması...

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı ancak başta İstanbul olmak üzere tüm il ve ilçelerdeki kesin sonuçlar merak ediliyor. İtiraz sürelerinin de bugün dolmasıyla birlikte gözler YSK'nın yapacağı açıklamaya çevrildi. Peki YSK 31 Mart yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Bu günlerde en çok araştırılan konulardan biri de YSK yerel seçim sonuç sayfası. Milyonlarca vatandaşın net bir sonuç alabilmek adına girmek istediği sistemde henüz bir açıklama yapılmadı. YSK'nın internet sitesi üzerinden yayımlanacak kesin sonuçların ne zaman erişime açılacağı merak ediliyor.
 

İstanbul'u kim kazandı?


Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın kıyasıya süren yarışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde koltuğa kimin oturacağı da merak ediliyor. YSK'nın açıkladığı verilere göre önde olan İmamoğlu'nun karşısında AK Parti'nin itirazıyla yeni bir sonuç çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. 16 milyon vatandaş 31 Mart İstanbul yerel seçim kesin sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunu soruyor.



3



Ekrem İmamoğlu'ndan son sayı açıklaması! Aradaki farkı açıkladı...


İstanbul'da Binali Yıldırım pankartları


31 Mart YSK yerel seçim kesin sonuçları ne zaman açıklanacak?


Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayınlanacak. Kesin seçim sonuçları ise seçim kurullarına yapılan veya yapılacak itirazların değerlendirilmesinin ardından belli olacak. Öte yandan kesin seçim sonuçları YSK’nın “sonu.ysk.gov.tr” sayfasından yayınlanacak. Konuyla ilgili YSK tarafından seçim sonuç sayfası üzerinden şu açıklama yapıldı: Sandık Sonuçları ve Tutanaklar sayfamız Yüksek Seçim Kurulunca kesin seçim sonuçlarının ilan edilerek Resmî Gazete’de yayımlanmasını takiben hizmete açılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri