Söz verdiysek hesabını sorun

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal seçim çalışmalarını sürdürüyor. Güzelce Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya gelen Uysal, “Bugün ne söz verdiysek yarın gelin hesabını sorun. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmedik” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Büyükçekmeceliler ile buluşmayı sürdürüyor. Mahallelerde “Söz Sizde” programları düzenleyerek vatandaşların istek ve şikâyetlerini bire bir dinleyen Başkan Uysal, Güzelce Mahallesi’nde bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi ardından çevre esnafını ziyaret etti.

Olumlu bir değişiklik olmadı
Belde belediyelerinin kapatılarak ilçe belediyelerine bağlanmasının sebeplerini anlatan Başkan Uysal, “Belde belediyenizin kapatılmasının olumlu yansıması burada hiç görülmüyor” dedi. Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Daha önce belde belediyesine bağlı olan Güzelce 2008’de yapılan değişiklikle ilçe belediyesine bağlandı. Bunun iki temel sebebi vardı. Bu sebeplerden biri belde belediyelerinin bütçe yetersizliği sebebiyle alt yapı çalışmaları yapılamıyordu. İlçe belediyesinin bütçe büyüklüğü sebebiyle belde belediyeleri ilçe belediyelerine bağlandı. Daha iyi alt yapı hizmetleri alabilmesi için. Diğer bir sebep ise yan yana olan beldelerin imar planlarının bir biriyle örtüşmemesiyle ortaya çıkan sorunların önüne geçmekti. Eğer belde belediyeleri ilçe belediyelerine bağlanılırsa bir biriyle bağlantılı imar planlarının yapılması amaçlandı. 2009’da yapılan seçimle de Büyükçekmece Belediyesi için oy kullandınız. O tarihten bugüne kadar Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlanan beş belde olumlu yönde değişen hiçbir şey olmadı.”

En kıymetlisi olacak
“Açıkçası Büyükçekmece’de hizmet eksikliğinin bu kadar olacağını tahmin etmemiştim” diyen Başkan Uysal, “2009 yılından beri Büyükçekmeceliler AK Parti Hizmet Belediyeciliği buraya gelsin diye mücadele etmiş. Büyükçekmece halkı 31 Mart Yerel Seçimleri’nde bize görev verirse bu beldelerin tamamı şehir merkezlerinin aldığı hizmetleri alması için mücadele vereceğiz. Büyükçekmece coğrafi olarak İstanbul’un en güzel ilçesi. Ortada bir göl, bir koyun etrafına kurulmuş bir ilçe. Devasa uzunlukta güzel mi güzel bir sahil. İstanbul’un denizleri eskiye göre çok daha temiz. İSKİ, denizlerimize düşen suların yüzde 99’unu arıtıyor. Bundan 10 yıl sonra İstanbul’un denizleri Bodrum’da, Antalya’da deniz ne kadar temizse o kadar temiz olacak. Büyükçekmece her alanda İstanbul’un en kıymetli ilçesi olacak. Hedefimiz bu ve bunun için sizlerden oy istiyoruz” dedi.

Çamurdan kurtaracağız
Bir vatandaşın, “Başkanım sizle birlikte Büyükçekmece’ye hizmet gelecek buna inanıyoruz. Bize müjdeleriniz var mı?” şeklinde sorusuna Başkan Uysal şu cevabı verdi: “Bugün ne söz verdiysek yarın gelin hesabını sorun. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmedik. Ulaşım sorununu inşallah Metro ve Metrobüs hatlarıyla çözmüş olacağız. Daha önce Yenikapı-Beylikdüzü Metro Hattı olarak planlanan hattımızı Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı olarak değiştirdik. Şehir içi trafiğini rahatlatacak caddeler yapacağız. Mahalle meydanları kurarak meydan kültürünü yaşatacağız. Belediye konak binaları ile de vatandaş belediyeye çok daha rahat ulaşacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri