Kabul etmek zorundasınız..

Terörize edip, dışlamaya çalışılan insanların bu ülkenin gerçek sahipleri ve samimi insanları olduğunu yapılan son bir ankette daha iyi görmekteyiz

Terörize edip, dışlamaya çalışılan insanların bu ülkenin gerçek sahipleri ve samimi insanları olduğunu yapılan son bir ankette daha iyi görmekteyiz.
Ki; Bu durum tüm baskılara rağmen     değişmediğine anlıyoruz.
Evet bu ülkenin gerçek sorununun anlamamak, anlaşılmamak olduğunu bir kez daha anladığımız son ankette görülen tek şey baskıların işe yaramadığını da görmek         mümkün.
İşte yaklaşan yerel seçimler öncesi TBMM'sinde 3 büyük parti olan HDP'nin etkili olduğu bölgede oy oranını koruduğunu ve tüm yok sayma, görmezden gelme vede baskılara karşın ayakta olduğunu anlamaktayız.
Güneydoğu için yapılan ankete bakıp bu durumun sadece bu bölgede değil başta İstanbul'da olmak üzere tüm batı illerinde de aynı olduğunu da anlamak ve bu seçimi kilit partisinin HDP'nin olacağını da bir gerçek olarak karşımızda durduğunu da anlamak gerekir.
Ve bu durumun MHP ile ittifak ile milliyetçiliği tetiklemek isteyen ama karşı milliyetçiği iyiden iyiye sağlamlaştırdığını fark edemeyen ve geçmiş iki seçimde Kürt seçmen olarak bilinen seçmenin desteği ile konumunu koruyan AK Parti'yi zorda bırakacağı da bir diğer gerçektir.
İşte ekonominin yeniden bozulmasına, enflasyonun artmasına, paramızın dağ taşa atılarak başta dolar karşısında değer kayıp etmesine neden olduğunu anlamayanlara bir gerçeği ortaya koyan son seçmen anketi.
Hep birlikte bakıp, onca saklama,görmezden gelme, kayyum atamaları ile ve baskılara karşın oyunu kayıp etmeyenin HDP olduğunu birlikte anlayalım.
Çünkü siz ne yaparsanız yapın insanların düşüncesine, tercihine müdahale edemez, savaş, çatışma ve her gün 'Vurdum, Kırdım, Bitti' başlıklı haberlerinde başını çektiği benzer olayların karşıya değil, kendisine zarar verdiğini ve en önemlisi karşı düşüncenin güçlenmesine ve er geçte olsa, görmezden de gelseniz HDP'yi ve onun seçmenini, 'Kabul etmek zorunda kalacaksınız'  dedirten gelişmelere neden olduğunu ve başta, bir zamanlar 'barış süreci' adı altında bölgede ki seçmenle yaklaşan iktidar olmak üzere asıl ittifak kurulması gerekenin kim olduğunu gösteriyor aşağıda ki son anket haberi..
**SAMER'in Yerel Seçim Anketine Göre, Kayyum Atamaları HDP Seçmenini Etkilemedi
Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (SAMER) yaptığı araştırmaya göre, HDP, son yerel seçimlere oranla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki oylarını yüzde 6 civarında artırdı. Atanan kayyumlar ise HDP seçmenini fazla etkilemedi.

Kayyumu destekliyor musunuz?
2-6 Kasım 2018 tarihleri arasında 16 ilde 2 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşerek yapılan araştırmaya göre, "Belediyelere kayyum atanmasını destekliyor musunuz" sorusuna katılımcıların yüzde 53,2'si kayyım atanmasını desteklemezken; yüzde 30,9'u desteklediği yönünde yanıt verdi. Yüzde 15,7'si kararsız olduğunu söyledi. Kayyım atanmasını destekleyenlerin yüzde 76,3'ü AK Parti'ye oy verdiğini belirtti.
Kayyum açıklamaları büyük 
oranda seçmeni etkilemedi
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, araştırma grubunun sadece yüzde 3,8'i "Oy verdiğim partiyi değiştirmeye karar verdim" derken, yüzde 32,6'sı "Oy verdiğim partiyi daha çok desteklemeye karar verdim" yanıtını verdi. "Kayyum atanması siyasal tercihimi etkilemedi" diyenlerin oranı yüzde ise 58,1. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yeniden kayyum atayabileceklerine" dair açıklamalarının da seçmen eğilimini etkilemediği tespit edildi.

Bir ilk yaşandı
Araştırmada dikkat çeken bir başka detay, seçmenin ülkede yaşanan sorunları sıralama ölçüsü. Bölgede ilk defa ekonomi ve işsizliğin, Kürt sorunu dahil diğer tüm sorunların önüne geçtiği görüldü.

Partilerin oy oranı
"Bugün yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna araştırma grubunun yüzde 45.7'si HDP, yüzde 28.3'ü AK Parti, yüzde 8'i oy kullanmayacağım, yüzde 2,9'u CHP, yüzde 2'si MHP, yüzde 1.1'i İYİ Parti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri