İyi Parti CHP'ye gol mü atıyor?

Meclis giremeyecek derecede olduğu bir sıra CHP'nin 20 Milletvekillini istifa ettirip, el attığı, Başkanlık seçiminde ittifak kurduğu İYİ Parti de adaylarını açıklamaya devam ediyor.

Meclis giremeyecek derecede olduğu bir sıra CHP'nin 20 Milletvekillini istifa ettirip, el attığı, Başkanlık seçiminde ittifak kurduğu İYİ Parti de adaylarını açıklamaya devam ediyor.
Her ne kadar başkan Erdoğan'ın görmezden gelip, adını anmasa da bana göre özellikle sağ ve muhafazakar kesimin kabul etmeye başladığı ve artık ciddi bir parti konumuna gelen İYİ Partinin de bunun farkına varı, CHP'ye rağmen kendi adaylarını çıkardığını hemde CHP'nin iddialı olduğu yerlerde de.. Bunun en son örneğini Ardahan'ın da içinde bulunduğu 99 belediye başkan adayını açıklarken ilginç bir o kadar da düşünülecek adımlar attığını gördüğümüz İYİ Parti'nin bir tarafta ittifak içinde olduğunu belirttiği diğer tarafta 'Biz sağ milliyetçi ve muhafazakar kesimin temsilcisiz' diyerek sanki CHP'ye gol atmaya çalışıyor gibi..
Bun en bariz ve açık örneğini de CHP'li Muharrem İnce'nin adaylığına karşı, 'CHP Beni Meclise taşıdır, bende İnce'yi destekleyeyim' dememiş, kendi adayını, kendi genel başkanını, Meral Akşener'i aday göstermiş bu yetmez şimdi de Ardahan'da CHP'ye gol atmaya çalışıyor, hemde geçen seçimde CHP'den beledye başkan adayı olmuş ve CHP'nin oylarını kendi oylarını sanan bir isim ile..
Kaldı ki, Aynı isim bu seçimlerde de CHP'den aday olmak istemiş ancak aday edilmemişti.
Yani, bir önceki seçimlerde DYP'den daha sonra CHP'den olmadı yaklaşan 2019 Mart seçimlerin de yeniden CHP'den aday olmak isteyen ancak aday gösterilmeyince önce bağımsız adaylığa yelken kıran sonra da artık CHP'nin seçim ittifakı ortağı olan İYİ Partiden resmen aday olan Mete Özdemir ile CHP'ye gol atmak istediği alenen ortada olan İYİ Parti bu çıkışlarını Ardahan dışında diğer bir çok İl,İlçe ve Belde de yaptığına da şahit olmaktayız.
Bunu diğer bir örneği de Kocaeli'de, Gebze'de yaşanmaktadır..
Evet bu durumların yaşandığı muhalefet kanadında diğer bir gol atma işi de İYİ Partinin ittifak içinde olduğu CHP'yi HDP'den uzak tutma çabalarıdır..
Evet CHP'nin güçlü olduğu bir yerde aday gösterip CHP'in en güçlü rakibi olan AK Parti'ye arkadan destek sunan ve bu yetmez gib, CHP'den aday olmuş ve yeniden aday olmak isteyenleri aday eden aynı İYİ Parti bir taraftan da CHP'yi HDP'den uzak tutarak gol yemesini sağlıyor.
Ve bunu yutan CHP ise alenen gelen goller görmeyip, hala İYİ Parti'ye sen 'Kardeşim sen iyi mi, kötü partimisin' demeden hem İYİ Parti ile iyi olmaya çalışıyor, hemde İYİ Partinin korkusundan hem arka kapılarda görüştüğünü saklayan HDP'yi hemde muhafazakar oylara hitap eden Saadet Partisinin görmezden geliyor..
Ve başta İstanbul'da olmak üzere yurt genelinde seçim kazanacağını sanıyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri