HDP Kürt seçmeni rahat bırakmıştır

Bir seçime daha doğru gittiğimiz şu günlerde ittifak adı altında bir araya gelen partilerin mücadelesi de devam ediyor.


Mevcut iktidar partisi AK Parti'nin MHP'nin başını çektiği BBP, Vatan Partisi ve cemaatleri yanına alıp gittiği 31 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi muhalefet tarafını bir arada toplanma çabası içinde olan CHP'de açıkça demezse de, listelerine aldığı HDP'li Meclis Üyeleri ile, birlikte mitingler yaptığı İYİ Parti ve Muhafazakar seçmene hitap eden Saadet Partisi ile gittiği seçimde en çok merak edilen ve HDP'ye yönelik olan Kürt seçmenin alacağı tavır ve 31 Mart'ta başına gideceği sandığa atacağı oydur.
Başta İstanbul'da olmak üzere batı kentlerinde ki Kürt seçmenin oy vereceği adaylar çıkarmayan ve CHP'ye yönelik sinyallerle seçmenini bu partiye yönlendiren HDP'nin diğer bir yaptığı da seçmeni özgür bırakmaktır.
Yani HDP'nin kendi adayı olduğu zaman üzerinde ısrarla durduğu seçmene dokunma dan verdiği mesajları ile MHP'den ayrılma İYİ Parti ile kurduğu ittifakı saklamayan ama HDP'liler ile aynı karede olmaktan     kaçınan CHP'ye yönlendirmeye çalıştığını izledik, şu geride kaşan 3-4 aydır süren seçim çalışmaların da..
Radikal olan seçmenin aldığını gördüğümüz bu mesajın başta muhafazakar olan Kürt seçmen üzerinde ne kadar etkili olur bilmem ama bana soracak olursanız HDP'nin kendi oyu saydığı ama aday çıkarmadığı için bir hayli rahat olan HDP'li seçmenin büyük bölümünün HDP tarafından verilen sinyallere rağmen kendi bildiğini yapacağıdır.
Ve Kürt seçmenin en az yarısından çoğunun CHP'ye değil, kendi vereceği kararın etkisiyle oyunu kullanacağıdır..
Buna neden de dün adayı olduğu zaman mahalle baskısı altına aldığı tüm Kürt seçmenin bu seçimlerde çokta baskı altına alınmadığıdır.
Ve Kürt seçmenin rahat bırakılmanın da etkisiyle o beklendiği kadar CHP'ye değil, yıllardır oy verdiği ve Kürt Sorunu başta olmak üzere bir çok sorunu çözeceğine hala umut bağladığı ve seçimlerin sonra MHP kamburunu üzerinde atacağına inandığı     iktidar partisine bir kez daha oy vereceğe benzemekte, bu yönde tavrını ortaya koymakta gibi. 'Haydi oradan bu kanata nereden varıyorsun?' diyenlere daha dün yapılan anketlerin bugün başa baş noktasına         gelmesindendir derim..
İnanmıyorsanız 31 Mart akşamı açılacak olan sandıklar da çıkacak oylara bakalım mı?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri