DSP'den Büyükçekmece'ye akademisyen aday! Banu Dalaman kimdir

DSP Büyükçekmece adayını belirledi. Partiyi 31 Mart yerel seçimnlerinde Banu Dalaman temsil edecek.

Demokratik Sol Parti'nin Büyükçekmece'deki adayı Banu Dalaman oldu. Bu gelişme sonrası Banu Dalaman hakkında araştırmalar başladı. Banu Dalaman kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Banu Dalaman kimdir?
1969 yilinda ögretmen bir baba, ev hanimi bir annenin kizi olarak Kirklareli’nde dünyaya geldi. Dedesi Ahmet Veral Kirklareli’nin ilk tüccari ve Demokrat Parti’nin kurucularindan. 1980 yilinda Galatasaray Lisesi’ne girdi. Yüksek ögrenimini Bogaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlayan Dalaman, bu dönem burada asistan olarak çalisti. Mastır eğitimini Paris Siyaset Bilimleri Enstitüsü Uluslararasi Iliskiler Ortadogu Politikalari Bölümü’nde tamamladi. Yeditepe Üniversitesi Soysal Bilimler Ensitütüsü Uluslararasi Iliskiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde doktora çalismalarini sürdürmektedir.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Banu Dalaman, halen Bahçesehir Üniversitesi’nde sosyoloji dersleri vermekte, üniversite eğitimciliğinin yani sıra iletişim ve marka danışmanlığı yaptığı halkla ilişkiler şirketiyle tekne turları ve organizasyonları yapan bir turizm şirketinin sahibi. 2008-2009 yıllarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarigül’ün siyasi danışmanlığını yapan Dalaman, 2009 yerel seçimlerinde DSP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı oldu. Galatasaray Lisesi Mezunlar Derneği’ndeki aktif çalismaları ve Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesi olması nedeniyle Galatasaray camiasında bilinen ve sevilen bir isim olan Banu Dalaman, iki çocuk annesi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri